Țară mică - Cântec mare

Țară mică - Cântec mare

12 February
Sunday 18:00
"Nicolae Sulac" National Palace
150–500 lei
Add to favorites

Moldovan Youth Orchestra te invită cu drag la concertul inedit Țară Mică-Cântec Mare: Muzica Anilor `60-80 ce va avea loc pe 12 februarie cu începere de la 18.00 la Palatul Național.

Evenimentul presupune un produs muzical 100 % made in Moldova cu un repertoriu de concert inspirat din anii `60-80, o perioadă de aur ce s-a remarcat prin apariția unor compozitori, soliști, textieri ce au creat melodii unice ca originalitate și expresie artistică.

Concertul vrea să readucă publicului melodii uitate, dar de o mare valoare ce au fost descoperite în colecțiile de Vinyl ale melomanilor din Chișinău.  Spectacolul reprezintă culminația turnelui realizat în cinci orașe din țară: Drochia, Edineț, Bălți Drochia și Comrat.

Pe scena principală a țării vor prinde viață din nou melodii necunoscute semnate de Iurie Sadovnic, Anatol Dumitraș, Anatol Neamțu, Valentin Dînga, Ștefan Petrache, Petre Teodorovici, Olga Sorochina, Nina Crulicovschi. În acelaști timp vom da o nouă culoare șlagărelor îndrăgite de public din repertoriul formațiilor și artișitlor ”Noroc”, ”Orizont”, ”Tinerețe”, Șiko Aranov și ansamblul de jazz ”Bucuria”,  Ștefan Petrache, Mihai Dolgan, Anatol Chiriac. 

Ideea concertului a fost inspirată de către Vitalie Corniciuc, un iubitor si un cunoscator al muzicii acelei perioade și care a participat activ la creionarea repertoriului împreună cu Andriano Marian.

”Nu am crezut niciodată că voi găsi atâta muzică bună și un sentiment puternic de mândrie la noi acasă după un timp în care aplecam urechea în alte părți. Este extraordinară dorința, motivația, ambiția și originalitatea eroilor muzicali ai acele perioade, și asta într-o perioadă fără Youtube și Twitter. Vom da tot ce avem mai bun ca să realizăm un spectacol ce ne va rămâne mult timp în inimi”, a declarat Andriano Marian, dirijorul și producătorul concertului.

Spectacolul va fi susținut de Orchestra Națională de Tineret condusă de Andriano Marian, formată din 50 de tineri muzicieni din Moldova, inclusiv muzicieni din partea stângă a Nistrului alături de band-ul format din muzicienii Cristian Chiaburu (chitară bas), Dorel Burlacu (pian), Oleg Leștaev (tobe), Dan Brumă (chitară).

Soliștii concertului: Cătălin Josan, Felicia Dunaf, Lidia Isac, Simona, Gicu Gimbir, Ștefan Albu.

Invitați Speciali: Constantin Moscovici, Ricu Vodă, Radu Dolgan, Petru Toma.

Aranjamnte realizate de Dan Țurcanu, Vitalie Mosiiciuc, Marian Ungur, Edgard Dușcov.

Parteneri: USAID Moldova, Ministerul Culturii

Producător scenă: DVV Show