Chirita in provincie 29 decembrie

29 December 2016
Thursday, 18:00
Teatrul National Eugene Ionesco
80700 lei
Add to Favorites

 Chirita in provincie

 
/comedie/
de Vasile Alecsandri
Regia: Petru VUTCĂRĂU
 
    Pe 26 decembrie 1993, pe scena Teatrului Eugene Ionesco, avea loc premiera comediei “CHIRIȚA ÎN PROVINCIE”, în regia lui Petru Vutcărău, cu Igor Chistol în rolul Chiriței. S-a jucat cu mare succes timp de peste 10 ani, iar în 2007, după o pauza de câțiva ani, spectacolul s-a reluat, de data aceasta cu Veaceslav Sambriș în rolul central. Din 2013 ‘coana Chirița este a lui Valeriu Pahomi.
Mereu actual, cu umor debordant și cu o abundență de situații și aluzii la realitățile social-politice ale vremii, cel mai longeviv spectacol din R. Moldova se joacă și astăzi cu sălile pline, chiar și după 20 de ani.
 
Durata spectacolului : 3 ore şi 15 minute, cu pauză
Sector-Café: o masă pentru două persoane cu meniu-desert inclus (șampanie, platou cu fructe, dulciuri)
 
Costumele: Tatiana POPESCU
Scenografia: Dionisie COSISCEAN
DISTRIBUŢIA:
Cucoana Chiriţa – Valeriu PAHOMI
Grigori Bârzoi, soţul ei – Radu CANȚÎR
Guliţa, copilul lor – Denis DIMITRIU
Luluţa, orfană – Gloria MANOLE
Safta, sora lui BârzoI – Emilian CREȚU
Dl Şarl, profesor de francez – Gheorghe PIETRARU
Leonaş, tânăr ieşean – Anatol GUZIC
Ion, fecior boieresc - Dumitru MAMEI/Stanislav COTOROBAI
Ţărani şi musafiri: Ana JEREGHI, Natalia PRODAN, Inna COLBASIUC, Vitalie LAŞCU, Ştefan BOUROŞU, Dan MELNIC, Laurenţiu VUTCĂRĂU/Radu CHIREV, Corina BUTNARU
Probabil, cel mai popular și binevândut spectacol din Republica Moldova... Considerat cel mai longeviv, acesta de fiecare dată umple sala de la „Eugene Ionesco”. Regizorul Petru Vutcărău a știut încă acum 20 de ani, când a fost jucat în premieră la TEI, să abordeze realitățile social-politice ale vremii, pentru a-l face mereu actual. Rolul Chiriței este jucat de Valeriu Pahomi. „Chirița în provincie” are mare succes și peste două decenii... Cu umor debordant și cu o abundență de situații și aluzii, coana Chiriță amuză publicul și aduce zâmbetul pe buzele spectatorilor chiar și atunci când plânge.
La sfârşit, veţi fi invitaţi la Balul Chiriţei, unde veţi fi delectaţi cu vin domnesc şi plăcinte gustoase.