Clasa Noastra(martie)

14 March 2014
Friday, 18:30
Teatrul National Eugene Ionesco
50400 lei
Add to Favorites

De Tadeusz Slobozianek

Regia Luminița Țîcu

Descriere

 

Un grup de copii. Cu toții în aceeași clasă: fete și băieți, catolici și evrei. Învață împreună, se joacă împreună, cresc împreună. Dar într-o bună zi, pentru lecțiile de istorie și religie au de înfruntat realitatea: stalinismul, nazismul, discriminările, dogmele, nedreptățile. Viața îi obligă să crească prea repede punându-i la încercare: să-și urască prietenul, să-și iubească dușmanul, să-și trădeze credința din frică sau din iubire. Să lupte și să moară pentru convingerile lor, să trăiască în speranța de a nu-și pierde niciodată demnitatea.

 

CLASA NOASTRĂ este o poveste despre zece copii și destinul fiecăruia dintre ei de-a lungul a șaptezeci de ani de istorie. O piesă tulburătoare despre noi, oamenii și puterea sentimentelor noastre.

 

Există ceva în Polonia, care ne chinuiește foarte tare, ne traumatizează, nu ne permite să uităm și nici să mergem mai departe, ceva cu care, ani de-a rîndu-l n-am putut, n-am vrut sau poate n-am știut să închidem socotelile. Această relație blocată cu trecutul, generată de Holocaust și de antisemitismul polonez- ale căror consecințe au fost pogromurile de după al II-lea Război Mondial, ce au acoperit de rușine poporul polonez, un popor obișnuit să creadă despre sine că este martir, văzîndu-se zeci de ani victima persecuțiilor și a catastrofelor istorice- sau de tainica și rușinoasa dezvăluire a crimelor înfăptuită la Jedwabne, unde polonezii și-au împins, ca pe niște vite, vecinii evrei într-un hambar și i-au ars de vii sub ochii nemților, toate acestea necesitau să fie scoase la iveală și jelite prin doliu național. Cu toate că se știe că au existat multe cazuri, chiar dacă Polonia era unica țară în care cei ce îndrăzneau să-i ajute pe evrei erau condamnați la moarte, preferăm astăzi să ne ocupăm de latura defăimătoare a relațiilor dintre polonezi și  evrei. Numai astfel ne putem purifica.

 

Distribuția:

JACUB KAC- Laurențiu VUTCĂRĂU 
RYSIEK- Dumitru MAMEI
MENACHEM- Ștefan BOUROȘU
ZYGMUNT- Anatoli GUZIC
HENIEK- Denis DIMITRIU
WLADEK- Dan MELNIC
DEBORAH- Ina COLBASIUC
DORA -Ana JEREGHE
ZOHA- Tatiana RAEȚKAIA
RACHELA- Olesea SVECLĂ

 

 

Teatrul Eugene Ionesco va pune la dispozitie un sector VIP cu mese pentru doua persoane - confortabil si intim, cu o vizibilitate foarte buna spre scena, iar in costul ei intra si o sticla de vin rosu si gustari la vin. Pretul lojei este de 400 de lei.

 

Info bilete : 060 879 444 

 

Din momentul rezervarii aveti 24 ore la dispozitie pentru a achita biletele.