Festivalul Medieval 2014

28–29 June 2014
10:00, 12:00
Complexul Cultural Vatra
5080 lei
Add to Favorites

festival medieval

 

Acum ai parte de un festival medieval așa cum nu s-a mai văzut! Organizat în Moldova în premieră absolută, acesta te invită la un spectacol incendiar, din care nu vor lipsi muzica medievală live, parada personalităților istorice și costumelor medievale, dansul și călătoriile inedite cu calul și căruța prin pădure, mâncarea gătită sub cerul liber, corturile și cavaleri!


Ce este Festivalul Medieval?

Festivalul Medieval - eveniment cultural-artistic extraordinar organizat în premieră în Moldova !

- Scopul festivalului este de a reînvia istoria prin teatralizarea celor mai aprige bătălii istorice și organizarea unei parade de excepție a celor mai importante personalități ale vremii. Timp de 2 zile participă chiar tu, la bătălii istorice de excepție, trageri cu arcul, dueluri cu săbii și adevărate show-uri de foc, alături de cei mai mari domnitori ai neamului!

 

Inaugurarea festivalului coincide cu Ziua Internaţională a Copiilor. Iată de ce, ambiția organizatorilor este de a crea un festival complex, a doua zi a festivalului, 1 iunie, fiind dedicată tuturor copiilor. Programul va include un şir de concursuri în domeniul teatrului, dansului, artei plastice, fapt care ne va permite să descoperim tinere talente şi să le cultivăm copiilor patriotismul şi dragostea pentru valorile artistice naționale.


Programul festivalului:

- Paradă a personalităților istorice,
- Concert de muzică,
- Dansuri medievale,
- Traseu turistic la Mănăstirea Căpriana,
- Târguri de artizanat,
- Fii cavaler pentru o zi,
- Show-uri de foc,
- Trageri cu arcul,
- Plimbări cu balonul de aer,
- Plimbări cu calul și căruța,
- Scrânciob medieval.


Fii Cavaler pentru o zi:

 - În cadrul "Fii Cavaler pentru o zi" vei avea ocazia să te îmbraci în zale medievale, să iei sulița în mână și să demonstrezi că ești un adevărat Cavaler! Dacă vei face față încercării pregătite pentru tine vei deveni Cavaler „cu actele în regulă” pentru două zile.

Vino să îți încerci puterile și să devii Cavaler pentru două zile!

 

 ATENTIE !!!  Doritorii de a închiria corturi în cadrul zonei de camping de la Festivalul Medieval sunt îndemnați să se înregistreze aici!

Atenție! Numărul corturilor este limitat. Se inregistreaza AICI

 

Cine va participa?

 -  La eveniment vor participa trupe de dans și de muzică din țară și de peste hotare, trupe de actori, cascadori, jongleri, meșteșugari și nu numai. Spectacole, muzică și dansurile medievale sunt celea care vor face atrmosfera la Festivalul Medieval.


Știm că ai visat mereu să porți o rochie/costum de epocă. Noi îți punem la dispoziție costumul, muzica și cîteva lecții de dans medieval, restul depinde de tine. Vei asculta, dansa și lua parte la spectacolul medieval.
Vino acum să te distrezi, dar și să cunoști istoria neamului tău!
Deschide porțile magice ale istoriei și pentru copiii tăi! Ajută-i să cunoască istoria așa cum nu o vor afla nici din cărți și nici din filme!


Locul evenimentului: Complexul Cultural VATRA, care se află la doar 30 km de Chișinău, pe traseul Chișinău – Ungheni. Localizat într-o zonă pitorească unică, la poalele Codrilor, acesta este ușor de accesat atât cu mașina, cât și cu transportul public.

Complexul Cultural VATRA este amplasat la poalele Codrilor, în apropierea Mănăstirei Căpriana. Ai ocazia să respiri aer curat, să faci o plimbare prin Codri și să vizitezi una dintre cele mai vechi mănăstiri fondate în Basarabia.

 

ATENTIE :  In ziua evenimentului pretul biletelor va fi de 60 lei .

 

 Pentru doritori organizatorii festivalului organizează o rută specială din Chișinău spre Complexul Vatra. Care se va lua de pe Calea Ieșilor și va costa 15 lei într-o direcție, microbuzele pe această rută vor circula cu începere de la ora 11:00 sâmbătă, până duminică după închiderea festivalului.

 

Festivalul Medieval

 

Îmbină utilul cu plăcutul și vino la VATRA!

 

 

Info bilete : 060 879 444

Din momentul rezervarii aveti 24 ore la dispozitie pentru a achita biletele.