In Bratele Mamei

17 December 2016
Saturday, 15:00
strada Hincesti 64
300 lei
Add to Favorites

 In Bratele Mamei

 
Eveniment de caritate „În brațele mamei”.
 
Ajută un copil să crească alături de mama sa!
 
 
 
Evenimentul este organizat de Misiunea Socială „Diaconia” în parteneriat cu Moldova 1 și Moldova 2 și face parte din șirul de acțiuni din cadrul campaniei de Crăciun „În brațele mamei”. Campania are drept scop colectarea de fonduri pentru susținerea cuplurilor mamă-copil din cadrul Programului „În brațele mamei”, dezvoltat de Diaconia din anul 2010.
 
Prin campania de Crăciun „În brațele mamei” ne dorim reuşim să ajutăm cât mai multe mame să-şi păstreze pruncii alături, să oferim asistenţă complexă şi profesionistă şi să asigurăm cât mai multor copii şansa de a creşte în familie.
 
Sunt mame minore, mame din familii social-vulnerabile sau mame cu studii superioare care au avut un job, dar atunci când sub inima lor se bate o altă inimă, nu mai pot să lucreze.
 
Evenimentul este o ocazie să ne unim eforturile pentru a-i oferi fiecărui copil șansa de a rămâne alături de cea care i-a dat viaţă şi bucuria firească de a-i spune „mamă”. Toate resursele adunate în urma vânzării biletelor vor merge în susținerea cuplurilor mamă-copil asistate în cadrul Centrului Maternal.
 
 
Evenimentul va fi parte a unui telemaraton care va fi transmis în direct la Moldova 1, în intervalul de ora 15:00-19:00.
 
Program eveniment:
 
- Atelier de confecţionare a jucăriilor de brad: participanții la eveniment vor fi implicați în confecționarea jucăriilor de brad hand-made care ulterior vor fi vândute în cadrul târgurilor de caritate, iar resursele adunate vor fi oferite pentru asistarea familiilor aflate în situații de criză temporară.
 
- Recital de colinde şi muzică uşoară susţinut de artişti autohtoni: Aura, Nelly Ciobanu, Nona Marian, Corul de copii „Vocile primăverii”, Vasile Iouvu, Ansamblul „Ştefan Vodă”, Ansamblul „Crenguţa de Iederă” și alții;
 
- Discuţii în platou cu specialişti în domeniul protecţiei drepturilor copiilor;
 
- Prezentare de modă cu modele mamă-fiică realizată de brandul autohton Lia Fia;
 
- Licitație de caritate.
 
 
 
Moderatori: Olesea Russu şi Iurie Nistorică
 
De ce avem nevoie de prieteni şi resurse?
 
Printr-un gest de solidaritate, putem fi sprijinul mamelor care au avut curajul să-şi păstreze pruncii alături, depăşind orice greutate ce le-ar fi făcut să-i abandoneze. Atunci când mâna neajutorată a copilului caută grijă, căldură şi siguranţă pentru a păşi pe drumul vieţii, putem interveni împreună, oferindu-i toate acestea graţie Programului „În braţele mamei” .
 
Până în prezent, grație programului „În brațele mamei”, 85 de copii au primit șansa de a crește fericiți alături de mamele lor. Doar pe parcursul anului 2016 au fost asistate 21 de cupluri mamă-copil dintre care patru mame minore, trei mame peste 30 de ani dintre care două cu studii superioare finalizate.
 
Mai multe detalii, puteţi afla în acest reportaj:
 

 
 
  
 
Preț bilet: 300 de lei
Data evenimentului: 17 decembrie
Ora: 14:30
 
Locație: Televiziunea Națională, studiou numărul 2
 
Adresa: strada Hincesti 64