Lectia

3–4 February 2014
18:00
50 lei
Add to Favorites

Teatrul “A.Mateevici”  în colaborare cu Teatrul Studio „Master Class”

                                       prezintă în premieră

                 un spectacol pentru adulți, dar NEinterzis minorilor

 

                        LECŢIA

                   de Eugene Ionesco   (regia – Nelly Cozaru, Maestru în Artă)

 

Sinopsis :

Manipulatorul şi victima…. un duel vechi decând lumea, prezent şi în societatea modernă: femeile manipulează bărbaţii, copii manipuleaza părinţii, profesorii - elevii, doctorii -pacienţii, secretara se lasă manipulată de boss, manipulându-l la rândul său, patronii manipulează subalternii, actorii îi manipulează pe spectatori... spectatorii aşteaptă să fie manipulaţi... Care pe care? Cine e mai puternic? Cine de data asta va fi pe tronul învingătorului şi cui îi va aparţine solo-ul triumfal la căderea cortinei? Elevei arogante şi mofturoase care vine să învingă sau poate Profesorului – unui manipulator cu vechime, cu setea lui de putere și superioritate față de ceilalți în fixaţia sa de Supraom ....căci de ... o are alături pe Menajeră într-o postură incertă :  de iubită, bucătăreasă, metresă sau mamă.

Şi dacă e aşa, să urmărim această LECŢIE de manipulare, adică să servim impreună chiftele preparate din eleve băgăreţe şi impertinente (Reţeta: îmbrăcăm o mască; se ia apoi abuz de naivitate sau bătrâneţe, puţină laudă, şarm superficial. Stoarcem peste ele nişte lacimi de crocodil, împreună cu zâmbet forţat pe vârf de cuţit. Dregem cu câteva bancnote. Amestecăm totul cu multă intimidare, dar nu uităm şi de  abuzul verbal sau furie explozivă. Două boabe de îmbufnare, plânsete și erijarea în victima îi vor oferi tocăturii o aromă în plus. Nu uităm să ascundem intențiile agresive. Ungem cu măgulire vasul, pentru a câştiga încredere şi loialitate. Presurăm totul cu praf de minciună (merge şi minciuna prin omisiune ). Punem câteva picâturi de negare sau minimalizare... Atenţie! Să nu lipsească divagaţiile şi expresiile ambigue. Strivim pulsiuni narcisiste. Batem cu sadism. Prăjim pe altruism exagerat. Serviţi şi salivaţi!)               

LECŢIA  – e un spectacol plămădit pe dragostea noastră de grotesc, absurd, exentric, pentru joc gustos, suculent şi saţios. Să însuşim, deci, o ... LECŢIE.

 

Distribuţia:

Profesorul-  Ştefan Bouroşu

Eleva – Dan Melnic

Menajera – Elena Mocanu

 

Regie, scenografie, selecţia muzicală : conf. univ. Nelly Cozaru, Maestru în Artă

Costume – Snejana Ispir,

Expresie corporală şi coregrafie: lect. univ. Oleg Mardari, lect. univ.Victor Cersac

                Machiaj – lect. univ. Emilian Creţu, lect. super. Aleftina Tarasova,

               

Durata spectacolului: 1h 15 min

 

Info bilete iticket : 060 879 444

 

Din momentul rezervarii aveti 24 ore la dispozitie pentru a achita biletele.