„Tequila boom” după Neil Simon

„Tequila boom” după Neil Simon

22 January
Saturday 18:30
”Luceafărul” Teathre
120 lei
Add to favorites

Comedie

Regie: Vitalie Drucec
Costume: Stela Verebceanu
Scenografie: Adrian Suruceanu

Distribuție:
Florence Vitalia Grigoriu
Olive Rodica Mereuță
Renne Iraida Bobescu
Vera Diana Cazac
Micky Ecaterina Dănuță
Silvy Inga Petică
Julio Andrei Suveică
Manolo Oleg Macovei

Spectacolul ”Tequila Boom” este realizat în baza textului lui Neil Simon – ”Un cuplu ciudat”, varianta pentru femei, scris în anii 80, la 20 de ani după ce dramaturgul publicase deja o variantă cu personaje masculine. Textul acestei piese s-a jucat cu mare succes pe Broadway şi în toată lumea.

Acțiunea spectacolului aduce în prim-plan o gașcă de femei, care au o tradiție – să se întâlnească în fiecare vineri acasă la una dintre ele și să joace „Ştii şi câştigi". Femeile vorbesc despre ele însele, unele despre altele, despre soţii lor şi despre bărbaţi în general, implicit despre sex, despre relaţii ratate şi şanse neexploatate. Întrebările din jocul pe care-l joacă sunt întotdeauna un pretext pentru comentarii haioase, mai mult sau mai puţin cinice, şi pentru amintiri din anii de liceu.

Atunci când una dintre ele trece prin drama destrămării căsniciei, toate celelalte îi sunt alături, iar una chiar o invită să locuiască alături de ea până la soluţionarea crizei conjugale. Traiul alături de femeia părăsită se va dovedi însă o adevărată provocare, iar cele două prietene, acum colege de cameră, vor alcătui un cuplu ciudat care nu va reuşi să funcţioneze nici măcar în prezenţa a doi bărbaţi şarmanţi, într-o potenţială întâlnire amoroasă.

Subiectele dezbătute, toate cu rezonanţă socială, deci general valabile, sunt tratate în manieră comică. Comicul reiese în mod special din structura personajelor, atât de diferită în fiecare caz, astfel încât ciocnirile dintre ele sunt puternice şi amuzante.