Cantareata Cheala (februarie 2016)

13 februarie 2016
Sâmbătă, 18:30
Teatrul National Eugene Ionesco
60600 lei
Adaugă în favorite

 catareata cheala

 

Spectatorii teatrului Eugene Ionesco, vor putea urmări piesa ,, Cântăreaţa cheală” de Eugene Ionesco, în regia lui Slava Sambriş. „Cântăreaţa cheală” este piesa cu care, acum 25 de ani, Teatrul Eugene Ionesco îşi deschidea prima stagiune ca Teatru de Stat. Spectacolul a fost regizat de Petru Vutcărău şi a devenit o carte de vizită a Teatrului, acea piatră de temelie pe care teatrul şi-a construit glorioasa carieră.,,Cântăreața cheală” a fost jucată pentru prima dată în mai 1950 în Franța și, după un număr mare de interpretări, a devenit una dintre cele mai jucate piese din lume.

 

catareata cheala

 

După ce ,,Cântăreața cheală’’ a deschis stagiunea aniversară a teatrului Eugene Ionesco, fiind ca un omagiu în memoria dramaturgului și publicistului al cărui nume îl poartă teatrul, prin piesa sa monumentală pentru întregul curent absurd. Acest remix al lui Slava Sambriș continuă să impresioneze publicul fidel al teatrului Eugene Ionesco, dar și pe acele persoane care doresc să găsească un loc ideal pentru întâlniri, dar și să analizeze problemele societății moderne prin prisma umorului și a satirizării moravurilor.

 

catareata cheala

 

   Regizorul Slava SAMBRIȘ a adus o notă satirică acestei piese prin ironizarea relațiilor dintre cupluri, adesea superficiale, pornind de la ideea lui E.Ionesco: ” Cu toții suntem absurzi, însă nimeni nu recunoaște ”.

 

catareata cheala


   Actorii prezintă spectacolul într-o modalitate accesibilă publicului, făcând abstracție de complexitatea piesei. În acest spectacol, decăderea individului se prezintă într-o strânsă legătură cu pierderea facultăților sale de comunicare, în special prin acel dialog, aparent al surzilor.

 

catareata cheala