Carnavalul Copiilor

6–7 iunie 2015
10:00, 12:00
Complexul Cultural Vatra
70100 lei
Adaugă în favorite

carnavalul copiilor

 

Carnavalul Copiilor

Centrul Cultural VATRA organizează în premieră la Complexul Etno-Cultural VATRA, în perioada 6-7 iunie 2015,  Ziua  Internaţională a Copiilor.

 

 

   Festivalul  va fi un eveniment cultural-artistic şi educativ-patriotic inedit. Chiar dacă în ultimul timp Ziua internaţională a copiilor se sărbătoreşte în Moldova cu ceva mai multă consistenţă, totuşi, nu există nici un festival naţional al copiilor şi, cu atât mai mult unul internaţional. Evenimentul va reuni copii de diferite vârste din întreaga ţară, într-un cadru pitoresc în aer liber, îmbinând delicat elementul distractiv cu cel cognitiv.

 

Carnavalul Copiilor

 

   Ziua Internaţională a Copiilor se va desfăşura la Vatra sub formă de CARNAVAL! Pe parcursul a două zile, Complexul se va transforma într-un adevărat tărâm de basm, unde cei mici vor putea savura din plin magia acestei sărbători. Spiritul Carnavalului va fi redat de atmosfera şi decorul exclusiv, permiţând vizitatorilor să evadeze în lumea basmelor ca Alice în Ţara Minunilor, prin prisma personajelor prezente la Complexul Etno-Cultural VATRA.

 

carnavalul copiilor

 

   Personajul de la Carnavalul Copiilor care va da festivalului o notă de excepție este îndrăgita și legendara interpretă Cleopatra Stratan. În calitate de invitat special, mica vedetă va străluci în cele mai diverse activități, bineînțeles, începând de la concertul dat pe Scena Mare de la Vatra, până la implicări în jocuri, distracții, master-class-uri, prezentări de modă și altele. Alături de ea, prieteni, colegi și copii de toate vârstele se vor bucura de momente unice la Carnavalul Copiilor.

 

 

   Programul va include un şir de concursuri în domeniul teatrului, dansului, artei plastice, recitaluri, interpretări vocale şi instrumentale, jocuri ş.a. , iar platoul se va transforma într-un loc unde creativitatea şi talentul se vor îmbina prin diverse activităţi distractive. Îşi vor demonstra talentul la concursuri, atât formaţii artistice profesioniste, cât şi de amatori. Acest fapt ne va permite să descoperim tinere talente şi să le cultivăm copiilor patriotismul şi dragostea pentru valorile noastre artistice. De asemenea, copiii vor putea intra chiar în pielea personajelor istorice îndrăgite. Cavaleri lupi, domniţe, jocuri interactive, de creativitate, pictură, reprezintă doar o parte din tabloul festivalului.

 

Carnavalul Copiilor

 

   De asemenea, nu vor lipsi nici expoziţiile şi târgurile a obiectelor de artizanat, iar copiii din Chişinău şi din alte oraşe ale ţării vor avea prilejul să petreacă o zi frumoasă în sânul naturii alături de părinţi, să cunoască mai îndeaproape meleagul natal, să înţeleagă că între creaţia artistică a acestui popor şi frumuseţile acestui plai există o legătură directă şi o armonie deplină.

   Pentru însușirea unor aptitudini și deprinderi de muzică, tradiții meșteșugărești, jocuri și obiceiuri  populare vor fi organizate cursuri de fluier, șah, țesut, împletit, brodat etc. pentru invitaţii  prezenți la eveniment.

 

carnavalul copiilor

 

   O mică grădină zoo va fi amenajată chiar pe teritoriul Complexului. Cei mici vor avea ocazia să se plimbe cu poneiul sau cu trenuţul însoţit de personaje din basme. Complexul se va transforma într-un adevărat parc de distracții cu statut de orăşel al copiilor, cu clovni, magicieni, prinți și prințese, acrobați, care vor introduce pe cei mici într-o lume de poveste. Întreg spațiul va fi decorat cu baloane colorate și panouri ilustrate cu imagini din basme. Vor fi prezente tobogane gonflabile, terenuri de joacă și sportive, un loc special amenajat pentru lectură cu o colecție de cărți pentru toate gusturile.

 

Carnavalul Copiilor

 

   În zona de odihnă, vizitatorii vor putea admira,  dar şi cumpăra un cadou special pentru cei dragi de la handmaderii din Moldova, care propun accesorii pentru dame şi copii: bijuterii, jucării, decoraţiuni ale meşteşugarilor în lemn. Doritorii vor putea participa şi la master-class-uri de confecţionare a jucăriilor din pănuşi, de ornamente gospodăreşti, obiecte de decor, confecţionarea coroniţelor de flori şi multe alte activităţi. Pentru prima dată se va organiza la VATRA un târg al taberelor de vară, unde copiii şi părinţii îşi vor putea alege destinaţia perfectă pentru vacanţă.

   Atmosfera relaxantă va fi condimentată de bucătăria tradiţională. Programul de divertisment va dura până la amurg, iar odată cu apusul soarelui, focul de tabără din zona de „Camping City” va fi aprins, iar vizitatorii vor putea sa-şi aducă chitarele şi să continue distracţia până târziu. Astfel, complexul etno-cultural VATRA va deveni un spațiu în care îndrăzneala artelor și îndemânarea meșteșugarilor se întâlnesc cu energia copiilor, pentru un schimb sănătos de învățături și bucurii.

 

Carnavalul Copiilor

 

   VATRA se va transforma într-o adevărată cetate a bucuriei și a jocului, pentru că de ziua lor, copiii merită cele mai frumoase și memorabile clipe. Carnavalul Copiilor este un eveniment unic și reprezintă un prilej atât pentru copii, cât şi pentru părinţi, de a petrece mai mult timp în aer liber, bucurându-se împreună de farmecul copilăriei. O vizită la Vatra de Carnavalul Copiilor nu va fi uitată uşor! Pentru cei mici, va fi o adevărată bucurie şi o experienţă pe care şi-ar dori să o repete… la nesfârşit!

 

carnavalul copiilor

 

Info bilete iTicket : 060 879 444 

 

Din momentul rezervarii aveti 12 ore la dispozitie pentru a achita biletele.