“City Christmas Night - Istorii de oraș“ Ce se întâmplă în oraș - rămâne în oraș

19 December 2020
Saturday, 16:00
ONLINE
0 lei
Adaugă în favorite

În magia sărbătorilor de iarnă venim cu o serie de evenimente marca “CoolToura” – CITY CHRISTMAS NIGHT: Ce se întâmplă în oraș – rămân e în oraș!Orașul este locul unde zilnic trecem pe lângă zeci și sute de istorii interesante, însă graba, întrebările proprii, doza supraîncărcată de situații care se întâmpla într-un oraș nu ne permit să reușim după toate. Tineri poeți talentați, acompaniați de instrumentiști excepționali vor veni cu câteva istorii interesante în care cu siguranță veți avea ocazia să vă regăsiți și voi.

 

Pe 19 decembrie, la orele 16:00 începe seria de evenimente la Muzeul de Istorie a orașului Chișinău într-un număr limitat de persoane, iar pe cei care nu pot fi alături de noi îi  așteptăm cu drag în formatul ONLINE.

Formația «Gentel Quart», Alina Melnic-Regizor de estradă din Tiraspol și invitata serii  pianista inedită, Albina Mironova dinTiraspol,  invitat  Andrei Ionița din  Chișinău, împreună cu tineri poeți din Moldova, vor povesti istorii și întâmplări prin intermediul muzicii și a poeziei.

 

Proiectul   cuprinde 2 ateliere de creație pentru studenţi, profesori, muzicieni pofesioniști din instituții de cultură, școli și colegii muzicale, inclusiv ateliere de creație pentru studenții Institutului de Arte din Tiraspol.

 

Proiectul „CoolToura” este un proiect social educativ ce își propune să promoveze tinerii artiști: poeți, muzicieni, actori, pictori, dansatori, regizori de film. Fiecare eveniment va fi inedit și diferit de cel precedent prin abordarea a noi subiecte, populare și actuale în rândul tinerilor. Aici sunt bineveniți toți artiștii care doresc să-și dezvolte aptitudinile artistice. Tindem să devenim o comunitate mare și puternică, care își va susține talentele și va dezvolta o ramură cultural - solidară în Republica Moldova.


Partenerii proiectului sunt Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Directia Cultură a municipiului Chișinău, precum și Comitetul Național  ICOM Moldova și Agenția pentru Dezvoltare Economică, Socială și Culturală „Paragon” care coordonează Platforma „Cultură” a Programului Uniunii Europene „Măsuri de Promovare a Încrederii”,implementat de PNUD.