Conferinta - Tratament decent si retragere calitativa

12 noiembrie
Luni, 09:00
Forum Business Centru, str. M. Varlaam 63/24
250 lei
Adaugă în favorite
 
Organizator: Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor.
Conferința Tratament decent și retragere calitativă.
12 noiembrie 2018, Forum Business Centru, str. M. Varlaam 63/24.
De unde a apărut ideea? Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor este un ONG constituit de o echipă de consultanți pentru proiecte de dezvoltare locală și cea regională. La nivel local serviciile medicale sunt o adevarată provocare. Migrația, deficit personal medical , numărul sporit de bătrâni rămași în singurătate sunt deja o realitate.

De ce a apărut ideea? Tempo-ul de apariție a provocărilor la nivel local este net superior tempo-ului soluționării acestora, iar experiența operatorilor privați, capitalul, cât și potențialul agenților economici transparenți pot contribui la o creștere a calității vieții oamenilor din comunități!

Ce se așteaptă în rezultat? Idei privind combinația dintre eforturile operatorilor privați ce desfășoară activitate transparentă și provocările locale, combinate parțial cu mecanismele existente precum și în alte țări se pot dovedi o soluție viabilă pentru servicii medicale calitative.

De ce IDEP? Nu este de principiu organizatorul, important este implicarea experților privați și publici pe o platformă transparentă unde fiecare poate contribui la consituirea unei voci sonore pe baza principiilor win-win. Este un fapt că provocări sunt prea multe, urmează implicarea mai solidă a operatorilor privați responsabili, dar cum? 

Cine va participa? Operatori privați din domeniul medical, companii de asigurare și reprezentanți din domeniul financiar-bancar, actori publci de la nivel local și central, cetățeni ce le pasă calitatea vieții, diaspora ce dispune de capital, cunoștințe și contacte din țara de reședința actuală.

Ce se așteaptă după conferință? Claritate. Urmează să apară apariția perspectivelor și căilor de dezvoltare propuse de mai mulți specialiști privați, cât și publici. Fiecare în rezultatul conferinței urmează să plece cu propuneri, soluții, oferte, contacte, eventual chiar și posibile scenarii pentru diverse situații conform necesităților.

De ce este cu plată? Organizator este un ONG local care propune să adune la o dezbatere stakholder-i (părți implicate) din domeniul medical pentru a stabili provocările, cât și oportunitățile. Costul fiind necesar pentru acoperirea cheltuielilor logistice, organizatorice, gustări, materiale, ș.a.

De ce este utilă participarea la coneferință? Noi, în calitate de cetățeni beneficiem la un moment de servicii medicale, iar calitatea acestora direct influențează calitatea vieții noastre. Timpurile se schimbă, iar provocările cu care se luptă sistemul sunt majore. Urmează a fi abordate practici și soluții de mecanisme cooperare transparente actori 
publici – privați pentru sporirea calității vieții cetățenilor.

Care va fi formatul conferinței? Discuție în panel dintre specialiștii invitați ce relatează cu, sau fără prezentare la o anumită temă viziunea sa asupra subiectului propus. Moderatorul va oferi cuvânt paneliștilor, făcând introducere, eventual întrebări personale sau din sală.

Impactul conferinței? În rezultatul conferinței se creează interes, se discută păreri, bunele practici, eventual oferte de la operatori privați din țară și regiune. Orice persoană interesată își poate forma o părere asupra perspectivelor domeniului medical în calitate de beneficiar, ofertant, dezvoltator de oferte financiare destinate operatorilor privați, poate chiar investor. 

Perspective? Apariția interesului de cooperare dintre autoritățile publice și operatorii privați pentru a coopera transparent cu beneficii clare împreună contribuind la tratament decent și retragere calitativă

Cui se adresează? Persoanelor interesate de domeniul medical în calitate de beneficiar, ofertant sau dezvoltator. Totodată, diaspore ce dispune de expertiză precum doamna Svetlana Carapangea care activează de 10 ani în cadrul unui azil de bătrâni privat în Italia. Totodată dna Svetlana va fi prezentă în cadrul conferinței ca vorbitor, ea fiind interesată în crearea unui azil de bătrâni în orașul natal Căușeni, cu forții proprii sau investori.

Detalii conferință și agenda disponibilă aici http://idep.md/new/2018/08/28/5887/.

Detalii la telefon +37322 271313 sau info@idep.md.

Costul biletelor: 250 lei, care va fi folosit pentru cheltuielile logistice, materiale, sală, prânz și sigur mențiuni de participare.