DE ZIUA LUI ADRIAN PAUNESCU

16 July 2020
Thursday, 18:00
VATRA NEAMULUI, Str. Puskin 20b
600 lei
Adaugă în favorite

Muzica nu cunoaște hotare sau culoare politică. Încă din cele mai vechi timpuri, muzica a știut să adune împreună generații, să ne facă mai buni și să ne propună o pauză de meditație. Dat fiind faptul că integrarea Republicii Moldova în spațiul european comun este primordială pentru țara noastră, credem că muzica clasică reprezintă puntea de legătură spre valorile culturale comune internaționale. Astfel, a luat naștere proiectul „Cultură prin muzică”, cu genericul „Muzica popoarelor lumii – Uniți prin muzica clasică”.

„Și totuși există iubire/ Și totuși există blestem/ Dau lumii, dau lumii de știre/ Iubesc, am curaj și mă tem”. Sunt inconfundabilele versuri, scrise cu multă măiestrie de cel care a evocat dragostea în cele mai frumoase poezii – Adrian Păunescu. Geniul Adrian Păunescu rămâne nemuritor prin creația sa veșnic înrădăcinată în sufletele celor care l-au cunoscut, l-au citit și i-au iubit opera. Adrian Păunescu nu s-a născut să moară. S-a născut să ne arate că se poate trăi veșnic, prin DRAGOSTE. Ca să se poată ajunge la el, acolo sus, cel puțin odată pe an. Pe 20 iulie.

Dorind să păstreze mereu vie amintirea celui care a fost Adrian Păunescu, la 77 de ani de la nașterea poetului, marele maestru Eugen Doga, vă dedică o seară de neuitat. O seară în care dragostea va fi la ea acasă, va fi cântată și elogiată, grație celor mai frumoase versuri scrise de Păunescu. Asta pentru că potrivit Poetului, „Două lucruri sunt imposibile în viață: a vedea cu ochii pe Dumnezeu și a povesti dragostea”.  Maestrul Eugen Doga vă așteaptă să povestim dragostea în cadrul unei serate de suflet, pe 16 iulie 2020, dedicată muzicii scrise pe versurile nemuritorului Adrian Păunescu. Vom povesti împreună dragostea de viață, de lume, de oameni dragi, care știu să inspire un întreg univers și să schimbe mentalități. Prin acest eveniment, marele compozitor Eugen Doga, dorește să ne facă să uităm de grijile cotidiene și să împărtășim împreună hrana spirituală, de care avem atâta nevoie. Asemeni Cenaclului „Flacăra”, înființat de Adrian Păunescu în 1973, vom avea ocazia să ne regăsim sufletul și să evocăm iubirea prin cele mai frumoase versuri.

Iar pentru ca seara să fie cu adevărat specială, bucătarii iscusiți ai Restaurantului „Vatra Neamului”, în incinta căruia se află Salonul „Eugen Doga Music Cafe”, vor pregăti cele mai gustoase delicii culinare, din gastronomia tradițională a tot spațiului românesc. Mâncarea din belșug savurată cu băutura fină, împreună cu programul artistic, vor reuși să creeze ambianța perfectă, în compania oamenilor dragi.