DON QUIJOTE

Descrierea evenimentului

 don quijote

 

Libretul: Marius Petipa
După un episod din renumitul roman Don Quijote de la Mancha  de Miguel de Cervantes Saavedra

Coregrafia: Alexandr Gorski după versiunea original a lui Marius Petipa
Redacţia: Marat Gaziev
Scenografia: Veaceslav Ocunev
Pictor de costume: Irina Press Maestru în Artă
Conducerea muzicală: Lev Gavrilov,  Maestru Emerit al Artelor

Premiera mondială: 14 decembrie 1869, la Teatrul Mare, Moscova
Premiera la Chişinău: 16 mai 1986, la Teatrul Academic de Sta de Operă şi Balet “A.S.Puşkin” al RSS Moldoveneşti. 

 

Roluri şi interpreţi:

Quiteria -  

Basilio -  

DINU TAMAZLACARU

Don Quijote - 

Sancho Panza - 

Lorenzo - 

Camacho - 

Prietenele Quiteriei - 

Espado - 

Dansatoarea din stradă - 

Mercedes -  

Bolero - 

Variațiunile actului III - 

Dirijor - 

“Dansul este un poem în care fiecare mişcare este un cuvînt“.
Mata Hari

 

 În romanul Don Quijote de Miguel de Cervantes Saavedra, se povesteşte despre faptele eroice a cavalerului peregrin Don Quijote şi a însoţitorului său Sancio Pansa. La baza creării libretului a fost luat un singur episod al romanului, anume cel în care Don Quijote săvîrşeşte fapte demne de urmat, ajutîndu-i pe tinerii îndrăgostiţi Kitri şi Basilio să capete liniştea şi fericirea mult aşteptată. Baletul Don Quijote se afirmă ca unul din cele mai renumite balete clasice, datorită atmosferei feerice create de muzica şi dansul în stil spaniol.

Prolog

Cititor neobosit de povești cavalerești, Don Quijote,  s-a cufundat într-un somn adânc. În vis i-a apărut lumea magică a zânelor și idealul său feminin – frumoasa Dulcineea. Trezindu-se din acest vis, acesta pornește în căutare de aventuri luându-l cu el şi pe servitorul de încredere, Sancho Panza, pe post de scutier.

Actul I

 Într-o piață, în forfota veselă a  mulțimii, apare Kitri, fiica cârciumarului Lorenzo. Ea abia așteaptă să-şi întâlnească iubitul, bărbierul Basilio. Acesta o vede şi, pentru a o tachina, face curte prietenelor ei, apoi dansează împreună cu ea. Lorenzo încearcă să îi despartă. Apare Camacho, un nobil bogat, dar ridicol şi trufaş, care încearcă să câştige inima lui Kitri. Lorenzo e în al nouălea cer: iată un pretendent ideal! Kitri nu este încântată de idee şi îl ia în derâdere pe Camacho.

În drum spre coridă, un grup de toreadori se opresc în piață, conduși de Espada şi dansatoarea de stradă. Veselia generală este întreruptă de apariția lui Don Quijote și a lui Sancho Panza. Tinerii fac haz pe seama dolofanului scutier: fetele se joacă cu el de-a baba oarba, iar apoi,  băieții îl aruncă de mai multe ori în aer.

 Între timp, Kitri şi Basilio se întorc în piaţă, iar Don Quijote este pe loc fermecat de frumuseţea lui Kitri. În sfârşit a găsit-o pe Dulcineea! 

 Pentru a putea fi împreună, Kitri decide să fugă cu Basilio. Ei sunt urmăriţi de Lorenzo şi de îndrăgostitul Camacho, cărora li se alătură Don Quijote şi Sancho Panza, care decid să-i ajute pe fugarii îndrăgostiți.

 Actul II

 În tavernă petrecerea continuă între prieteni. Toţi privesc cum Espado îi mărturisește iubirea sa frumoasei Mercedes. Aceasta îi răspunde cu un dans pasional. Kitri şi Basilio sosesc în grabă, căutând să se ascundă de Lorenzo şi Camacho. Însă, ei sunt văzuţi de urmăritori.

 Lorenzo nici nu vrea să audă de rugămințile lui Kitri şi o silește pe Kitri să-i întindă mâna lui Camacho.

 Disperat, Basilio se preface că se sinucide. Kitri e îngrozită. Don Quijote este nedumerit. La rugămintea lui Kitri, el îl învinuiește pe Lorenzo de cruzime și îl amenință cu arma. Lorenzo le dă tinerilor binecuvântarea părintească. Basilio își revine ca prin minune teafăr şi nevătămat. Totul a fost o farsă, Lorenzo îşi dă seama că a fost păcălit, dar e prea târziu. Kitri este bucuroasă că planul lui Basilio s-a încheiat aşa cum şi-au dorit. 

 În mijlocul veseliei generale, la care se alătură de nevoie Lorenzo şi Camacho, păcăliţi, Don Quijote şi Sancho Panza pleacă mulțumiți că au reuşit să facă dreptate.

 Actul III

 Are loc o mare sărbătoare: căsătoria lui Basilio cu Kitri!

Printre oaspeții de onoare de la nuntă se află şi Don Quijote cu scutierul său Sancho Panza. Apoi, ei pleacă, într-o nouă călătorie de aventuri, în numele dragostei pentru Dulcineea.

 

 

 • Info bilete: 060 879 444 | 079 979 444
 • Din momentul rezervarii aveti 6 ore la dispozitie pentru a achita biletele
 • Este disponibila livrarea de bilete (25 lei)
 • Este permisa intrarea cu biletul electronic tiparit
 • Este permisa intrarea cu biletul electronic pe mobil
 • Este permisa intrarea cu cecul de la terminale

Locul evenimentului

Data evenimentului

 • Sat, 09 Sep la 18:00

Preturi la eveniment

 • Pret de la 50.00 pina la 250.00 Lei
Cumpara bilete
 • Distribuie
 • E-mail
 • Cum cumpar ?
Logheaza-te pentru a distribui evenimente prin e-mail!

Pas 1.

Intră pe iticket.md şi loghează-te. Îţi poţi crea cont sau a te loga cu contul de Facebook sau Google.

pas1

Pagina de start a site-ului iTicket.md
 

Pas 2.

După ce te-ai logat îţi alegi evenimentul la care ai vrea să mergi. Şi apeşi butonul cumpără bilet. 

pas2

Pagina evenimentului
 

Pas 3.

Alegi data şi câte bilete vrei să cumperi (la unele festivaluri pentru fiecare dată e un eveniment aparte, aşa că alege data la care vrei să mergi, de ex. Nopţi pianistice 1, Nopţi pianistice 2, Nopţi Pianistice 3)

pas3

Alegerea biletelor
 

Pas 4.

Vezi ce locuri în sală sunt libere şi le alegi pe celea care le vrei

pas4

Planul sălii
 

Pas 5. 

După ce ţi-ai ales locurile, completezi formularul cu informaţie şi apeşi Continuă.

pas5

Informaţii personale
 

Pas 6.

a. Îţi găseşti comanda în categoria Comenzile mele. Lângă denumirea evenimentului găsești un "Cod" care e compus din o literă și mai multe cifre. Cu acest cod vei achita biletul rezervat la terminalele de plată QiWiDacă nu plăteşti comanda în 6 ore, aceasta se anulează. Cecul primit la terminal nu poate fi folosit ca bilet de intrare.
pas7
Pagina Comenzile mele

Pasii de mai jos sunt pentru cei ce aleg sa achite biletele cu cardul bancar.

b. Îţi găseşti comanda în categoria Comenzile mele. Acolo apeşi butonul Suplineşte (daca achiti cu cardul). Deoarece dacă nu plăteşti comanda în 6 ore, aceasta se anulează.

pas7

Pagina Comenzile mele
 

Pas 7.

La categoria Soldul contului apeşi Suplineşte Contul.

pas7

Soldul contului
 

Pas 8.

Apoi indici suma cu care vrei să splineşti (vezi cât costă biletele pe care le-ai comandat). Şi indici cum vrei să plăteşti cu cardul sau prin terminal. Pentru asta alege unul din meniurile de sub spaţiul unde ai indicat suma, citeşti termenii şi condiţiile, dacă eşti de acord, bifezi şi apeşi Următor.

pas8

Alegerea opţiunii cărţii de credit sau terminal
 

Pas 9.

Ţi se va deschide o pagină unde trebuie să introduci datele cartelei tale. În caz că ai ales opţiunea terminal, vei vedea pe ecran un cod care trebuie să-l introduci când eşti în faţa terminalului.

pas9

Achitarea cu cardul
 

Pas 10. 

Când vezi textul Operaţiune autorizată cu succes, apeşi butonul de mai jos pentru a continua, următoarea pagină ar trebui să vezi pagina cu comenzile tale.

pas10

Operaţiune cu succes
 

Pas 11.

La secţiunea comenzile mele apeşi butonul Plăteşte şi ar trebui să vezi imaginea de mai jos. După care apeşi butonul Vezi bilet, îl vezi, apoi îl salvezi şi îl printezi.

pas11

Plătirea comenzii
 

Pas 12.

Biletul ar trebui să arate aşa. După ce îl printezi, vii cu el la eveniment şi mai departe deja depinde de tine.

biletrockfest

Distracţie plăcută !

Adauga comentariu

Comentarii ( 0 )

 • Nu sunt comentarii