Elixirul Dragostei

Descrierea evenimentului

Elixirul Dragostei 

 

Denumirea originală: L'elisir d'amore
 
Libretul de Felice Romani
După Le Philtre de Eugene Scribe
Regia: Ludmila Alioşina Artist al Poporului
Scenografia: Irina Press Maestru în Artă
Pictor de costume: Irina Press Maestru în Artă
Coregrafia: Eugen Gîrneţ Maestru în Artă
Conducerea muzicală: Andriy Yurkevych
Prim Maestru de Cor: Oleg Constantinov, Maestru în Artă
 
Regizor coordonator: Rodica Picireanu
 
Premiera mondială: 12 mai 1832, la Teatrul Canobbiana din Milano.
Premiera la Chişinău: 30 decembrie 2009, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet al Republicii Moldova.
 
 
 
Roluri și interpreți:
 
 
Adina - ANASTASIA CUȘNIR
 
Nemorino - VICTOR NOVIȚCHI
 
Belcore - PETRU RACOVIȚĂ Artist al Poporului
 
Dulcamara - IURIE MAIMESCU
 
Gianetta - IRINA ȘCIOGOLEV
 
 
 
Dirijor: MARIN BALAN Maestru în Artă
 
 
 
Ministerul Culturii al Republicii MoldovaUniunea Muzicienilor din MoldovaTeatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu”FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE OPERĂ ȘI BALET ”MARIA BIEȘU”4 - 13 septembrie 2015, ediția a XXIII-aEdiție specială dedicată celei de a 80-a aniversare a sopranei Maria BieșuSub egida Primului Ministru Valeriu STRELEȚ
 
 
“Muzica lui Donizetti este fermecătoare, cuceritoare, admirabilă!”
 
Vincenzo Bellini
 
Istoria creării
 
G.Donizetti, un mare compozitor italian al sec. XIX, la vîrsta fragedă de 34 de ani, a scris renumita sa operă Elixirul dragostei, a 40 după număr. Pentru a înţelege tempoul în care lucra compozitorul, vom da citire unor rînduri dintr-o scrisoare adresată libretistului său, F.Romani, în vederea scrieirii operei Elixirul dragostei: „Eu trebuie să scriu o operă în două săptămîni. Pentru lucrul dvstră, eu vă ofer o săptămînă”... În aceste condiţii în care timpul presează, iar munca se îmbină cu frumosul, apare una din cele mai renumite opere a compozitorului italian G.Donizetti Elixirul dragostei”.
 
Acţiunea se desfăşoară într-un sat italian, în secolul XIX
 
ACTUL I
 
Tânărul Nemorino, naiv și timid, este nespus de îndrăgostit de frumoasa Adina, pe care zadarnic încearcă să o convingă de iubirea sinceră pe care i-o poartă. Șireată, Adina îl respinge. Înconjurată de prieteni, ea le povestește legenda Isoldei în a cărei inimă s-a aprins iubirea pentru Tristan, datorită unui elixir vrăjit pe care l-a băut. Farmecul Adinei l-a atras şi pe sergentul Belcore, care caută s-o cucerească, fără să-i reușească.
 
Apare ”celebrul doctorul” Dulcamara care, la un preț de nimic îi vinde lui Nemorino leacul lui “a tot tămăduitor” ce are puteri miraculoase. Însă, pretinsul elixir pe care i-l vinde lui Nemorino, nu era decât o sticlă de vin roşu, care, consumat cu credinţă, sporește curajul îndrăgostitului, permițându-i să fie sigur pe el şi indiferent faţă de Adina.
 
Adina, pentru a se răzbuna de indiferența aparentă a lui Nemorino, acceptă cererea în căsătorie a lui Belcore. Nunta urmează să aibă loc peste câteva zile, dar un ordin, care îl obligă pe soldat să părăsească satul, face ca ceremonia să fie săvârșită pentru aceeași seară. Nemorino mai cere răgaz, ca elixirul să-și facă efectul, dar Adina rămâne neclintită.
 
ACTUL II
 
Disperat de refuzul Adinei, Nemorino dă glas zbuciumului sufletesc. Ultima lui speranță este o nouă sticlă cu elixir, care ar reuşi poate să-i înlăture necazurile. Dar, pentru a o obţine de la doctorul Dulcamara, el are nevoie de bani. Orice sacrificiu i se pare firesc pentru a-şi salva dragostea, aşa încât intră în serviciul sergentului Belcore, rivalul său, obținând astfel banii necesari. Dar o întâmplare neașteptată îi vine în ajutor: toată averea unui unchi bogat, care murise, îi revine lui, făcându-l un fericit moștenitor. Bucuria tânărului este împărtășită de toți sătenii. Iată însă că puterea miraculosului elixir va trebui să-i servească acum şi Adinei, îndrăgostită în realitate de Nemorino. Ea apelează în taină la Dulcamara, de la care află că sărmanul băiat îşi vânduse libertatea, din dorinţa de a-i câștiga dragostea. Convinsă de iubirea curată a lui Nemorino, Adina îi va obţine eliberarea din serviciul lui Belcore şi va rămâne alături de el pentru totdeauna.
 
 
 

 • Info bilete: 060 879 444 | 079 979 444
 • Din momentul rezervarii aveti 6 ore la dispozitie pentru a achita biletele
 • Este disponibila livrarea de bilete (25 lei)
 • Este permisa intrarea cu biletul electronic tiparit
 • Este permisa intrarea cu biletul electronic pe mobil
 • Este permisa intrarea cu cecul de la terminale

Locul evenimentului

Data evenimentului

 • Thu, 04 May la 18:00

Preturi la eveniment

 • Pret de la 50.00 pina la 200.00 Lei
Cumpara bilete
 • Distribuie
 • E-mail
 • Cum cumpar ?
Logheaza-te pentru a distribui evenimente prin e-mail!

Pas 1.

Intră pe iticket.md şi loghează-te. Îţi poţi crea cont sau a te loga cu contul de Facebook sau Google.

pas1

Pagina de start a site-ului iTicket.md
 

Pas 2.

După ce te-ai logat îţi alegi evenimentul la care ai vrea să mergi. Şi apeşi butonul cumpără bilet. 

pas2

Pagina evenimentului
 

Pas 3.

Alegi data şi câte bilete vrei să cumperi (la unele festivaluri pentru fiecare dată e un eveniment aparte, aşa că alege data la care vrei să mergi, de ex. Nopţi pianistice 1, Nopţi pianistice 2, Nopţi Pianistice 3)

pas3

Alegerea biletelor
 

Pas 4.

Vezi ce locuri în sală sunt libere şi le alegi pe celea care le vrei

pas4

Planul sălii
 

Pas 5. 

După ce ţi-ai ales locurile, completezi formularul cu informaţie şi apeşi Continuă.

pas5

Informaţii personale
 

Pas 6.

a. Îţi găseşti comanda în categoria Comenzile mele. Lângă denumirea evenimentului găsești un "Cod" care e compus din o literă și mai multe cifre. Cu acest cod vei achita biletul rezervat la terminalele de plată QiWiDacă nu plăteşti comanda în 6 ore, aceasta se anulează. Cecul primit la terminal nu poate fi folosit ca bilet de intrare.
pas7
Pagina Comenzile mele

Pasii de mai jos sunt pentru cei ce aleg sa achite biletele cu cardul bancar.

b. Îţi găseşti comanda în categoria Comenzile mele. Acolo apeşi butonul Suplineşte (daca achiti cu cardul). Deoarece dacă nu plăteşti comanda în 6 ore, aceasta se anulează.

pas7

Pagina Comenzile mele
 

Pas 7.

La categoria Soldul contului apeşi Suplineşte Contul.

pas7

Soldul contului
 

Pas 8.

Apoi indici suma cu care vrei să splineşti (vezi cât costă biletele pe care le-ai comandat). Şi indici cum vrei să plăteşti cu cardul sau prin terminal. Pentru asta alege unul din meniurile de sub spaţiul unde ai indicat suma, citeşti termenii şi condiţiile, dacă eşti de acord, bifezi şi apeşi Următor.

pas8

Alegerea opţiunii cărţii de credit sau terminal
 

Pas 9.

Ţi se va deschide o pagină unde trebuie să introduci datele cartelei tale. În caz că ai ales opţiunea terminal, vei vedea pe ecran un cod care trebuie să-l introduci când eşti în faţa terminalului.

pas9

Achitarea cu cardul
 

Pas 10. 

Când vezi textul Operaţiune autorizată cu succes, apeşi butonul de mai jos pentru a continua, următoarea pagină ar trebui să vezi pagina cu comenzile tale.

pas10

Operaţiune cu succes
 

Pas 11.

La secţiunea comenzile mele apeşi butonul Plăteşte şi ar trebui să vezi imaginea de mai jos. După care apeşi butonul Vezi bilet, îl vezi, apoi îl salvezi şi îl printezi.

pas11

Plătirea comenzii
 

Pas 12.

Biletul ar trebui să arate aşa. După ce îl printezi, vii cu el la eveniment şi mai departe deja depinde de tine.

biletrockfest

Distracţie plăcută !

Adauga comentariu

Comentarii ( 0 )

 • Nu sunt comentarii