ILUZII | 23 MAI

23 May 2021
Sunday, 18:00
Teatrul „Alexei Mateevici”
100 lei
Adaugă în favorite

Te întrebi, prin ce te va impresiona spectacolul regizat de Sorin Militaru ”Iluzii”? Ei bine, prin mijloace minime de teatru, cu  efect emoțional maxim!

Iubirea  este interpretată foarte curios în „Iluzii” de Ivan Vîrîpaev, dramaturg și regizor contemporan. Piesa nu conține acțiunea scenică,  decorurile,  cu care suntem obișnuiți în teatru; este o poveste orală despre viața conjugală a două cupluri - Albert și Margaret, Sandra și Denis.

Fiecare monolog static, dealtfel, este un pas către povestea următorului erou. Treptat, atât personajele, cât și ascultătorul, adică spectatorul,  încep să aibă senzația că nu există absolut nicio stabilitate în lume. Sentimentele care au legat oamenii de o jumătate de secol sunt o iluzie; dragostea și încrederea sunt o iluzie. Viața care a fost trăită, cuvintele care au fost rostite, sunt toate puse la îndoială.

La începutul spectacolului, există sentimentul că va fi vorba despre faptul că o persoană adesea nu trăiește așa cum își dorește, nu îndrăznește să spună despre  sentimentele sale și, în  final – viața pare un vis, o iluzie. Dar pe măsură ce istoria progresează, îți dai seama din ce în ce mai clar că adevăratul ei sens este să  reamintească  publicului că dragostea, încrederea, afecțiunea, recunoștința sunt foarte fragile. Este nevoie de ani de muncă și mișcare constantă unul față de celălalt pentru a construi relații puternice, de durată.


Regie: Sorin Militaru
Traducere: Bogdan Budeș
Scenografie: Irina Gurin

În distribuție:
Anatol Durbală
Elena Frunze-Hatman
Olesea Sveclă
Eugen Prisăcaru

Durata spectacolului: 1 h 15 min.
Prețul unui bilet: 200 lei | | elevi și studenți: 100 lei (la prezentarea carnetului de elev sau student)
Durata spectacolului: 1 h 55 min.