Iubirea la Prosti 14 februarie 2017

14 februarie 2017
Marți, 18:00
Teatrul National Eugene Ionesco
80700 lei
Adaugă în favorite

 

Iubirea la Prosti 

IUBIREA LA PROȘTI
 
/comedie/
 
după un text de Francis Veber
Regia: M. Chris NEDEEA (România)
 
Comedie franceză, cu umor rafinat și replici explozive, unde situațiile absurde și confuziile amuzante se țin lanț, regizată de M. Chris Nedeea (România), după un text de Francis Veber – actor, dramaturg, regizor și scenarist francez contemporan în vogă.
 
“Le diner de cons” (”Dineu cu proști”) – titlul original al piesei – a înregistrat în Franța un mare succes, atât pe scenă, cât și în transpunerea cinematografică din 1998, obținând trei premii Cesar.
 
În 2010 a fost ecranizată și la Hollywood cu titlul de ”Dinner for Schmucks”.
 
 
Pierre, directorul unei edituri franceze, are obiceiul de a participa la dinee cu proşti, adică un fel de petreceri burgheze la care anumiţi invitaţi vin însoţiţi de un „prost” spectaculos, care nu ştie că îi revin onoarea şi plăcerea de a fi bătaia de joc a participanţilor la dineu preţ de o seară. În seara cu pricina, Pierre se îmbolnăveşte şi nu mai merge la dineu, unde era aşteptat împreună cu François Pignon, un jovial şi binevoitor conţopist, pasionat de modele în miniatură din chibrituri, care urma să joace rolul prostului ce face deliciul tuturor. Şi îl joacă, dar nu la dineu, ci acasă la Pierre, unde totul devine imprevizibil, totul se încurcă, înaintând spre un deznodământ în efect de domino. Prin scenă se perindă, vreme de o oră şi jumătate, diverşi şi diverse, casa lui Pierre transformându-se într-un spaţiu de trecere, în care nimic nu mai e ce-a fost.
 
 
 
Spectacolul se joacă în limba română cu subtitrare în rusă
 
Scenografia: Tatiana Popescu
Asistent regie: Denis Dimitriu
 
Distribuția:
 
Pierre – Valeriu PAHOMII
Christine – Inna COLBASIUC
Archambaud – Laurențiu VUTCĂRĂU/ Radu CHIREV
François – Gheorghe PIETRARU
Leblanc – Dumitru MAMEI/Iulian CUJBĂ
Marlène – Adriana Bâtcă
Cheval – Dan MELNIC
Pascal – Anatoli GUZIC
Centralista, Charlotte - Corina BUTNARU
Bernard, poliţistul – Emilian CREȚU
 
#hailateatru