La o margine de tara

2 iunie 2018
Sâmbătă, 19:00
Cinematograful "Odeon"
60 lei
Adaugă în favorite

 DESCRIEREA SCENARIULUI:


Filmul reprezintă o dramă socială, în care se descrie cea mai mare parte problema actuală a Rep.Moldova – MIGRAȚIA.

Este relatarea unui copil de clasa a 4-a, care își expune tema pentru acasa în prezența colegilor săi din clasă, la tema: - „cum își vede el țara peste 20/30 de ani”.
 
Se face referire la situația din tară cu elemente alegorice și comparative cu aspecte atât din viața reala cât și imaginară.
 
Eroul principal (Bogdan) are 35 ani si este jurnalist independent. Într-o bună dimineață, plecând la serviciu, el nu găsește pe nimeni în țara sa. Niciun om pe stradă, nicio mașină care merge, nicio pasare în zbor. Nimic.

La un moment dat, aparent crezând că are halucinații, îl telefonează soția sa, care muncea în străinatate. Încercând să-i explice situația din Moldova soției, Bogdan caută să găsească el însăși un răspuns logic la tot ce se întâmplă în jurul lui. Cere soției să-i arate cadre video de peste hotare. Soția îi prezintă situația de peste hotare și totul părea firesc. Dupa dialogul cu soția, el se decide să meargă înapoi spre casă, spre satul său natal. 

Tot mergând el și căutând oameni - căzu la pământ flămând și deshidratat. Revenindu-și peste un timp, a dat nas în nas cu moartea, care îl tot privea daca răsufla sau e fără suflare. După un dialog consistent cu Moartea, aceasta îl conduce pe Bogdan la Diavol/Demon. Diavolul încearcă prin viclenie să-l mituiască și să-i fure țara de sub nas, îndemnându-l să semneze cu el (Diavolul) un document vajnic/ un contract.
Totuși, în final, eroul (Bogdan) pleacă în străinătate  - după ce primește un sms de la soția sa în care ea menționează că a obținut un loc de muncă peste hotare pentru soțul iubit.