La un ceai de TEI cu Ion Sapdaru - A fost sau n-a fost?

16 martie
Joi, 18:30
Teatrul National Eugene Ionesco
70100 lei
Adaugă în favorite

La un ceai de TEI cu Ion Sapdaru - A fost sau n-a fost? 

 

Filmul lui Corneliu Porumboiu "A fost sau n-a fost" este unul dintre puținele filme artistice românești care tratează tema Revoluției Române din 1989. Dincolo de cheia comică, chiar burlescă, în care este abordat momentul revoluționar, dincolo de ironia la adresa provincialismului acelora care cred că reușesc să influențeze istoria, filmul se vrea a fi și o radiografie a modului în care societatea românească se raportează la propria istorie. Deși vor să dea un răspuns la întrebarea "A fost sau nu revoluție în orașul Vaslui", cele trei personaje principale, în loc să separe istoria de memorie, amestecă și mai rău cele două concepte.
 
Premii:
1. Câștigător al trofeului Camera d‘Or și al Premiului Label Europa Cinema la Cannes 2006.
2. Câștigător a 3 premii la TIFF 2006: Cel mai bun film din competiție, Cel mai bun film din cadrul Zilelor Filmului Românesc și Premiul publicului.
• În cadrul seratei La un ceai de TEI, după vizionarea filmului toți doritorii vor avea ocazia să participe la o discuție cu actorul, regizorul și scenaristul de film, Maestrul Ion Sapdaru și să servească ceai de TEI gratis.