MACBETH

Descrierea evenimentului

 macbeth

 
PREMIERĂ
 
Denumriea originală: Macbeth
 
Libretul de Francesco Maria Piave (după tragedia omonimă de William Shakespeare)
 
Premiera operei a avut loc la Teatro della Pergola din Florența, în ziua de 14 martie 1847. O versiunea revizuită a operei a fost prezentată in ziua de 21 aprilie 1865 la Théâtre Lyrique din Paris.
 
Locul și perioada de desfășurare a acțiunii: Scoția, în secolul al XI-lea.
 
 
 
Conducerea muzicală: Nicolae Dohotaru, Artist al Poporului
 
Regia: Andrea Battistini, Italia
 
Decor: Iurie Matei, Artist al Poporului
 
Costume: Anastasia Spătaru
 
Coregrafia: Ada Simona Totaro, Italia
 
Prim Maestru de Cor: Oleg Constantinov, Maestru în Artă
 
 
 
Roluri și interpreți pentru 
 

Macbeth - IURIE GÎSCĂ, Artist al Poporului

Banco - IURIE MAIMESCU

Lady Macbeth - RODICA PICIREANU

Dama - ANA MORARI

Macduff - ION TIMOFTI

Malcom - NICOLAE VASCAUŢAN

Medic - IURIE PORTNÎH

Sicario - MAKSYM IVASHCHUC

 
 
 
Actul I
 
În fruntea armatei scoțiene, Macbeth și Banco se întorc victorioși din lupta cu rebelii. În drum, întâlnesc un grup de vrăjitoare care le prezic viitorul. Ele i se adresează lui Macbeth cu titulatura de Nobil de Cawdor și rege al Scoției, iar pe Banco îl numesc tată al viitorilor conducători. Cei doi încearcă să afle mai multe despre aceste profeții, dar vrăjitoarele dispar. Prima profeție se adeverește foarte repede, un mesager aducând vestea că Duncan, actualul rege al Scoției, tocmai l-a numit pe Macbeth Nobil de Cawdor.
În castelul lui Macbeth, soția acestuia citește o scrisoare primită de la soțul ei și află noutățile. Ambițioasă fiind, pune la cale un plan diabolic, pentru a grăbi împlinirea profeției. Imediat ce Macbeth intră în castel, soția îl întâmpină și-i împărtășește intenția de a-l asasina pe rege. Un servitor anunță sosirea lui Duncan, invitat să petreacă noaptea la castel. Macbeth ezită să ducă planul la bun sfârșit, însă, la insistențele soției, săvârșește crima. Terifiat, Macbeth intră într-un delir halucinant și privește îngrozit pumnalul cu care l-a ucis pe Duncan. Lady Macbeth, cu sânge rece, ascunde pumnalul în camera regelui asasinat. La sosirea lui Banco și a nobilului Macduff (cel care descoperă crima), cei doi părăsesc încăperea. Soții criminali pretind că sunt oripilați de cele întâmplate.
 
 
Actul II
 
Macbeth a devenit rege. Malcolm, suspectat că și-a ucis tatăl, se vede obligat să plece spre Anglia. Îngrijorat de cea de-a doua profetie, conform căreia copiii lui Banco vor urma la domnie, Macbeth și soția sa pun la cale uciderea acestuia și a lui Fleanzio, fiul său. La cererea lui Macbeth, un grup de asasini îi urmăresc pe Banco și pe Fleanzio, pentru a-i ucide. Banco are un presentiment și îi cere copilului să se salveze. Între timp, Lady Macbeth se simte din ce în ce mai încrezătoare, convinsă fiind că, o dată cu această crimă, nimeni nu mai amenință tronul soțului ei. Banco este omorât, dar nu și Fleanzio, care izbutește să scape.
În timpul balului de la palat, asasinul lui Banco îl informează pe Macbeth că misiunea a fost îndeplinită.
Toată lumea se simte bine, mai puțin proaspătul înscăunat Macbeth, care este urmărit de fantoma lui Banco. Îngrozit de imaginea celui ucis, noul rege reușește să-și contrarieze oaspeții prin comportamentul bizar. El decide să consulte vrăjitoarele pentru a afla ce-i mai rezervă viitorul.
Macduff se hotărăște să părăsească țara, acum condusă de criminali.
 
 
Actul III
 
Vrăjitoarele se întâlnesc din nou pentru a profeți. Spiritele invocate de ele îi spun lui Macbeth că „Niciun om născut din femeie nu te va omorî" și „Vei fi învins doar când pădurea Birnam va prinde viață și va veni contra ta", avertizându-l, în același timp, să se ferească de nobilul Macduff. În viziunea vrăjitoarelor, un șir de opt regi, descendenți din neamul lui Banco, se succed pe tronul Scoției. Oripilat de veștile primite, regele lesină. Vrăjitoarele dispar. Lady Macbeth își îndeamnă soțul să-i ucidă familia lui Macduff, cel care, împreună cu Malcolm, strânge armata pentru a ataca Scoția.
Soția și copiii lui Macduff sunt uciși.
 
 
Actul IV
 
La granița engleză, Macduff se alătură refugiaților scoțieni. Malcolm apare în fruntea trupelor engleze, pentru a invada Scoția. Ascunși în pădurea Birnam, soldații, acoperiți cu frunze și crengi spre a se camufla, înaintează către bătălia finală, creând impresia că pădurea se mișcă și împlinind, astfel, profeția.
Bântuită de crimele înfăptuite, Lady Macbeth își pierde mințile. Doamna de companie cheamă medicul, care constată că regina are halucinații.
Macbeth așteaptă sosirea dușmanilor, conștient fiind că nu va avea niciodată o domnie liniștită. Un mesager aduce vestea că Lady Macbeth s-a sinucis și că pădurea Birnam a prins viață și vine contra sa. Macduff îl ucide în duel pe Macbeth, nu înainte de a-i mărturisi taina nașterii sale, și anume că nu s-a născut pe cale naturală. Malcolm devine noul rege al Scoției. Profețiile vrăjitoarelor se împlinesc.
 
 
 
 

 • Info bilete: 060 879 444 | 079 979 444
 • Din momentul rezervarii aveti 6 ore la dispozitie pentru a achita biletele
 • Este disponibila livrarea de bilete (25 lei)
 • Este permisa intrarea cu biletul electronic tiparit
 • Este permisa intrarea cu biletul electronic pe mobil
 • Este permisa intrarea cu cecul de la terminale

Locul evenimentului

Data evenimentului

 • Wed, 13 Sep la 18:00

Preturi la eveniment

 • Pret de la 50.00 pina la 250.00 Lei
Cumpara bilete
 • Distribuie
 • E-mail
 • Cum cumpar ?
Logheaza-te pentru a distribui evenimente prin e-mail!

Pas 1.

Intră pe iticket.md şi loghează-te. Îţi poţi crea cont sau a te loga cu contul de Facebook sau Google.

pas1

Pagina de start a site-ului iTicket.md
 

Pas 2.

După ce te-ai logat îţi alegi evenimentul la care ai vrea să mergi. Şi apeşi butonul cumpără bilet. 

pas2

Pagina evenimentului
 

Pas 3.

Alegi data şi câte bilete vrei să cumperi (la unele festivaluri pentru fiecare dată e un eveniment aparte, aşa că alege data la care vrei să mergi, de ex. Nopţi pianistice 1, Nopţi pianistice 2, Nopţi Pianistice 3)

pas3

Alegerea biletelor
 

Pas 4.

Vezi ce locuri în sală sunt libere şi le alegi pe celea care le vrei

pas4

Planul sălii
 

Pas 5. 

După ce ţi-ai ales locurile, completezi formularul cu informaţie şi apeşi Continuă.

pas5

Informaţii personale
 

Pas 6.

a. Îţi găseşti comanda în categoria Comenzile mele. Lângă denumirea evenimentului găsești un "Cod" care e compus din o literă și mai multe cifre. Cu acest cod vei achita biletul rezervat la terminalele de plată QiWiDacă nu plăteşti comanda în 6 ore, aceasta se anulează. Cecul primit la terminal nu poate fi folosit ca bilet de intrare.
pas7
Pagina Comenzile mele

Pasii de mai jos sunt pentru cei ce aleg sa achite biletele cu cardul bancar.

b. Îţi găseşti comanda în categoria Comenzile mele. Acolo apeşi butonul Suplineşte (daca achiti cu cardul). Deoarece dacă nu plăteşti comanda în 6 ore, aceasta se anulează.

pas7

Pagina Comenzile mele
 

Pas 7.

La categoria Soldul contului apeşi Suplineşte Contul.

pas7

Soldul contului
 

Pas 8.

Apoi indici suma cu care vrei să splineşti (vezi cât costă biletele pe care le-ai comandat). Şi indici cum vrei să plăteşti cu cardul sau prin terminal. Pentru asta alege unul din meniurile de sub spaţiul unde ai indicat suma, citeşti termenii şi condiţiile, dacă eşti de acord, bifezi şi apeşi Următor.

pas8

Alegerea opţiunii cărţii de credit sau terminal
 

Pas 9.

Ţi se va deschide o pagină unde trebuie să introduci datele cartelei tale. În caz că ai ales opţiunea terminal, vei vedea pe ecran un cod care trebuie să-l introduci când eşti în faţa terminalului.

pas9

Achitarea cu cardul
 

Pas 10. 

Când vezi textul Operaţiune autorizată cu succes, apeşi butonul de mai jos pentru a continua, următoarea pagină ar trebui să vezi pagina cu comenzile tale.

pas10

Operaţiune cu succes
 

Pas 11.

La secţiunea comenzile mele apeşi butonul Plăteşte şi ar trebui să vezi imaginea de mai jos. După care apeşi butonul Vezi bilet, îl vezi, apoi îl salvezi şi îl printezi.

pas11

Plătirea comenzii
 

Pas 12.

Biletul ar trebui să arate aşa. După ce îl printezi, vii cu el la eveniment şi mai departe deja depinde de tine.

biletrockfest

Distracţie plăcută !

Adauga comentariu

Comentarii ( 0 )

 • Nu sunt comentarii