Pasare - Eu

14–15 mai 2018
18:30
Teatrul National " Mihai Eminescu "
70 lei
Adaugă în favorite

Un spectacol poetic pe versuri de ION VATAMANU

cu GHEORGHE PIETRARU si VALERIU CAŞCAVAL

 

Selecţie text, regie şi coloana video: LEONTINA VATAMANU

Scenografie: IURIE MATEI  

Design: PETRU POSTOLACHI

Editor: GHENADIE PRIPA

Proiecţii: MARCEL MĂRGINEANU, BORIS VIERU

Asistent: VALENTINA CUHARCIUC

Producţie: VIRGILIU MĂRGINEANU

O producţie OWH Studio 2017

Durata: 1 oră 5 min

Luni, 14 mai, ora 18:30

Marţi, 15 mai, ora 18:30

TEATRUL NAŢIONAL MIHAI EMINESCU

 

Am fost în sala la prima reprezentaţie şi o spun cu bucurie, cu admiraţie: nu am mai văzut/privit prin părţile noastre, dar nici dincolo de Prut, asemenea spectacole literare realizate cu atâta gust şi fineţe artistică, conceptul în sine fiind unul inovator, atât ca formă, cât şi conţinut, dar pe înţelesul tuturor.

Impresionează de departe selecţia inspirată a poeziei lui Ion Vatamanu, care luată împreună, parcă ar fi fost un singur poem filozofic despre viaţă şi moarte, despre zbuciumul poetului între pământ şi cer (la fel ca Pasăre – Eu).

Apreciatul actor Gheorghe Pietraru şi artistul instrumentist Valeriu Caşcaval, un virtuoz al ţambalului, care a completat şi amplificat fericit starea de poezie şi armonie au format un duet remarcabil pentru un spectacol poetic!

Luminiţa Dumbrăveanu,

jurnalistă

 

Leontina Vatamanu, regizoare de film, cu realizări de performanță în cinematografia documentară, și-a făcut debutul în regia de teatru cu un spectacol de poezie, care, în opinia mea, este un eveniment prețios în această stagiune.

Spectacolul „Pasăre – Eu” este conceput ca o compoziție estetică în care se îmbină armonios elementele liricului – melodia versului, a muzicii, a imaginilor, având toate calitățile care să-i asigure longevitate. Este temeinic gândit, este o lucrare împlinită, este plin de grație, rafinament și noblețe sufletească. Asemenea creații teatrale sunt rare și trebuie prețuite.

Larisa Ungureanu,

critic de teatru și film