Puslamaua de la etajul 13

25 februarie 2018
Duminică, 18:30
Teatrul Național "Eugene Ionesco"
100160 lei
Adaugă în favorite

Și dacă anul 2018 este pentru noi unul simbolic, an în care dragostea de neam și țară este simțită, este cântată, este jucată pe scenele teatrelor , este recitată sau gângurită de cei mici, Centrul Cultural Vatra în parteneriat cu Teatrul Național ”Eugene Ionesco” aduce publicului din Chișinău o altă producție de anvergură și de un impact cultural răsunător și incontestabil. 
Invitata specială – celebra actriță româno – canadiană, Claudia Motea , ființa care a reușit prin talent și dăruire de sine să adune în palmares premii și succese impresionante, printre care: 
Best Actress, Best Original Script, Best Production, Best Audience Award - titluri acordate de The London Theatre Film Festival , nominalizare Brickenden Award , Premiul de Excelență în cadrul Galei CelebritățilorFemeia Anului 2016 la Gala Femei de Succes etc., va juca, spre marele nostru noroc și pe scena Teatrului Național Eugene Ionesco din Chișinău. 

Actrița vine 
în fața spectatorului interpretând două personaje total diferite, dar de o forță emoțională imensă, primul fiind Veronica Micle, în spectacolul–recital „Veronica Micle –Eminescu - O Dragoste Eternă”. Este un spectacol de stare, inspirat din scrisorile de dragoste dintre Veronica Micle şi Mihai Eminescu, în care sunt expuse un amalgam de stări sufletești ce emoționează spectatorul până la lacrimi.

În a doua parte a serii Claudia Motea se transfigureaza cu măiestrie într-o puștoaică de 15 ani în spectacolul de excepție 
„Pușlamaua de la Etajul 13” de Mircea M. Ionescu, în regia lui Vlad Stănescu. Spectacolul aduce în faţa publicului problemele grave, trage un semnal de alarmă asupra vieții societății actuale în care trăim! Personaj simbol al Tineretului zilelor noastre, „Pușlamaua”, este o puștoaică percepută de societate ca fiind „și bună și rea și nebună”. O privim ca pe un comediant, ale cărui glume colorate, îți distrag atenția de la realitatea-i imperfectă, realitate cu pedepse fără mobil sau cauză, cu farse și excese de râs, ale căror dinamică înlocuiesc tragicul cu comicul, realul cu irealul, viața cu moartea , dragostea cu resemnarea, nimicul cu speranța . Un spectacol pentru toate vârstele, care pledează pentru frumusețea sufletului uman, cu un mesaj profund moralizator. 

25 februarie, ora 18.30
Teatrul Național ”Eugene Ionesco” 
Informații la 079551133 și pe Facebook