Săptămâna cu arome ale bucătăriei italiene la Chișinău

18 November 2019
Monday, 18:00
0 lei
Adaugă în favorite

Săptămâna cu arome ale bucătăriei italiene la Chișinău

 

Ambasada Italiei în Republica Moldova, în colaborare cu partenerii săi, organizează în perioada 18-24 noiembrie cea de-a IV-a Editie a Săptămânii Băcătăriei Italiene în Lume, care se va petrece concomitent în cele 205 sedii diplomatice din întreaga lume.

 

Obiectivele ediției din acest an sunt:

-  Promovarea Dietei Mediteraneene și a ingredientelor sale;

-  Valorificarea tradițiilor oeno-gastronomice ale regiunilor și teritoriilor italiene;

-  Activități de instruire pentru promovarea unei relații de lungă durată între studenții facultăților alimentare și bucătarii italieni și locali.

 

În această săptămână vor fi organizate mai multe evenimente, unele dintre ele direct de către parteneri:

- Luni, 18 noiembrie, Camera de Comerț Italo-Moldava și Consulatul Onorific al Moldovei din Florența, în colaborare cu Ambasada Italiei, organizează  recepția de inaugurare ,,SERATA TOSCANA”, care va avea loc la Radisson Blu Leogrand Hotel, la care vor participa oaspeți de onoare.

- La 19 noiembrie, va fi testată execelența vinurilor italiene în cadrul seratei MOMENTO di VINO de la Courtyard by Marriott: aici invitații se vor putea delecta cu note și arome ale vinurilor desăvârșite, completate de savoarea bucatelor italiene.

- La 20 noiembrie copiii dintr-un centru de plasament din Chișinău vor învăța prin joc cum se prepară pastele după o rețetă unică italiană. Master class-ul va fi susținut de unul din partenerii Săptămânii;

- La 21 noiembrie Bucătăria Mediteraneană va fi redescoperită la seminarul susținut de Delegaţia din România a Federaţiei Italiene a Bucătarilor, care va avea loc la Facultatea Tehnologiilor Alimentelor a Universităţii Tehnice din Moldova;

- La 22 noiembrie la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, vom continua să celebrăm Săptămâna Bucătăriei Italiene pe notele muzicii clasice. Vocile Sopranelor LE DIVASH ITALIAN SOPRANOS și ale trupei BRIO SONORES, ne vor teleporta în peninsula italică.

- Șirul evenimentelor se va încheia la Centrul Comercial MallDova, unde la 23 noiembrie oaspeții sunt așteptați să guste din bucate tradiționale italiene, să vadă cum se prepară mozzarella și să asiste la concursul ,,Masterchef”, care va avea drept concurenți artiști, influenceri activi în mediul online și copii.

 

 

Toate evenimentele sunt deschise pentru mass-media, cu o comunicare prealabilă la adresa [email protected]

 

Mulțumim partenerilor noștri:

 

Camera de Comerț Italo-Moldavă

Consulatul Onorific al Moldovei din Florența

Societatea Agricolă IL LEBBIO di NICCOLINI

Golden Gates

Multiexpo

Courtyard by Marriott Chisinau

Promoter Group SpA

ICE – Agenția Italiană pentru Comerț Exterior, Secția Promovare Schimburi a Ambasadei Italiei

Direcția Municipală pentru Protecția Drepturilor Copiilor din Chișinău

Federația Italiană a Bucătarilor, Delegația România

Filarmonica Națională “Serghei Lunchevici”

Berlizzo Group

FRIOLI

I’M WINERY

Casa Rinaldi

Ferma cu Origini

Mi Piace

Caffè Kimbo