Salbaticul

9–10 iunie 2018
18:00
Teatrul ”Luceafărul”
7080 lei
Adaugă în favorite

Premiera la Teatrul Republican "Luceafarul"

PROMOTIE

La cumpararea a 4 bilete, al 5 il primesti gratuit!

 

Sălbaticul sau a Treia Taină” de Alejandro Casona 

Aparent simplă, povestea spectacolului ”Sălbaticul sau a Treia Taină” este următoarea: Pablo, un tânăr de 24 de ani, a fost crescut de la patru ani de tatăl său în sălbăticie, ca să ”nu fie afectat de cărți și femei, și să-și păstreze sufletul nealterat”.  

Reîntors în civilizație după moartea părintelui, mătușile decid că Pablo trebuie să fie cărturar, ca să fie demn și să corespundă canoanelor societății. După îndelungi căutări și rateuri îi găsesc o guvernantă. Tânăra și ambițioasa învățătoare Margarita Luhan este surprinsă de vârsta… să spunem… suficient de coaptă a învățăcelului ei, dar acceptă provocarea.  

Din acest moment acțiunea spectacolului se dezlănțuie ca un uragan. Textul este dinamic, de parcă ar fi lansat din mitralieră, replicile sunt savuroase, cu un umor subtil, dar bine țintit (fie și grotesc pe alocuri). Spectacolul este asemenea unui tangou, în care niciunul dintre parteneri nu are voie să fie surprins nepregătit sau să piardă ritmul.  

Viteza uluitoare cu care se derulează însă subiectul nu lasă loc de presupuneri sau îndoieli. Personajele se află într-un conflict continuu: Ce este temeinic și valoros? Care e cea mai bună alegere? E mai bine să fii sincer și necărturar ori manierat, dar lacom și crud?  

Iar noi, spectatorii, prinși în tumultul intrigii scenice, ajungem să ne plasăm în pielea personajelor sau să transpunem conflictul scenic în viața noastră cotidiană și să realizăm că, de fapt, e mult mai simplu să înveți a fi manierat decât uman 

Indiferent de circumstanțe însă, esența existenței umane poate fi exprimat în trei cuvinte: Viață, Moarte și… a Treia Taină care, vorba Margăi, se rostește în tăcere…     

Premiera spectacolului – 9 și 10 iunie 2018, orele 18.00.