ULTIMA ZI DIN MAI mai 2018

31 mai, 1, 2, 3 iunie 2018
17:00, 18:00
Cinematograful "Odeon"
50 lei
Adaugă în favorite

Synopsis

Angela revine la baștină în Moldova cu actualul ei soț italian, Marco, cu scopul de a le lua  cu ea în Italia pe cele doua fiice ale sale, care au ramas în tutela tatălui lor. Ea își face griji că fostul ei soț nu va accepta negocierea. Marco hotărăște să meargă la negocieri de unul singur, lăsând-o pe Angela la un motel de la marginea satului. Marco auzi-se de caracterul dificil al fostului soț al Angelei, dar, spre surprinderea lui, a găsit la casa unde a mers un om înțelept și pașnic. Tatăl fetelor, convins că fosta lui soție nu se va mai întoarce niciodată la el, decide să permită fetelor plecare în Italia la mama lor. Va accepta oare Angela sacrificiul acestui bărbat?!

 

Informație sumară

”ULTIMA ZI DIN MAI” - debutul lui Igor Kistol în regie de lung metraj, cu Valeriu Andriuță, Dana Ciobanu și Tudor Andronachi în rolurile centrale. Lungmetrajul a fost nominalizat la Prestigioasele Premii NIKA, categoria ”Cel Mai Bun Film din CSI, Georgia și Țările Baltice” și va avea Premieră Mondială la 25 Mai (ora 20:30 la cinema BABYLON Kino), fiind înscris în selecția oficială a festivalului international SEEFF a BERLIN. La 30 Mai, filmul va avea Premieră la Paris, fiind în competiția oficială al festivalului internațional ”SEE a PARIS”.
La 31 Mai este preconizată premiera națională, urmată de proiecții în cinematograful Odeon la 1, 2 și 3 iunie.
Lungmetrajul urmează un circuit festivalier fiind înscris la mai multe festivaluri. În luna iulie ”ULTIMA ZI DIN MAI”, va participa la renumitul festival international ”Golden Apricot”, Armenia.

 

Echipa

OLEG VOLCU & ARTEFACT FILMS prezintă ”ULTIMA ZI DIN MAI” un film de IGOR KISTOL;

 

în co-producție cu YOUBESC CREATIVE INSTITUTE, MILK FILMS, MOLDOVA FILM;

 

cu VALERIU ANDRIUȚĂ, DANA CIOBANU, TUDOR ANDRONACHI, OLGA GUȚU-CUCU, ELENA MĂRGINEANU, VANESSA-ERICA ANDRIUȚĂ, VICTOR NOFIT, VITALIE TATARU; IGOR KISTOL;

 

imagine ROMAN CANȚÎR; scenografie și costume MARIANA ȘTEFĂNEȚ; muzică MARIA AFANASIEVA, ANATOL ȘTEFĂNEȚ, DORIN BULDUMEA, sunet RADU BOSTAN, VSEVOLOD VEDYAKIN, ROMAN BORDEI; montaj IULIA ANDRIUȚĂ, EVGHENI DUDCEAC, camera VALERIU ȘOVA; corecție culori ALEXANDRU FULEA, IGOR TUDAROVSKI;

 

scenariu IGOR KISTOL, VALERIU ANDRIUȚĂ;

 

producător general OLEG VOLCU; producător executiv ROMAN CANȚÎR, IGOR KISTOL; co-producător SERGIU CUMATRENCO Jr.