Vino in Moldova - Welcome to Moldova

Descrierea evenimentului

Vino in Moldova - Welcome to Moldova 

 

Proiect Național „VINO ÎN MOLDOVA” (Welcome to Moldova)
 
I. PROGRAM MINIM DESFĂȘURAT:
 
1-3 septembrie 2017, a I ediție;
 
31 august- 2 septembrie 2018, a II-a ediție;
 
30 august – 1 septembrie 2019, a III-a ediție;
 
28-30 august 2020, a IV-a ediție;
 
27-29 august 2021, a V-a ediție.
 
 
 
Scopul: Promovarea imaginii Republicii Moldova la nivel național și internațional, prin prisma culturii, tradițiilor istorice și al produsului artizanal-artistic.
 
Frecvența – peste 15 000 de vizitatori cu o pondere de creștere de 25% anual.
 
II. STRUCTURA CONCEPTUALĂ: Proiectul va include patru mari festivaluri care se vor desfășura concomitent pe aceeași platformă.
 
1.Festival Istorico-Medieval – eveniment grandios ce reflectă istoria secolului XII-XVI cu antrenarea și participarea cluburilor de reconstituire istorică și a arcașilor din Republica Moldova și din întreaga Europă. Vizitatorii vor putea admira parada cluburilor de reconstituire istorică și a arcașilor, spectacole teatralizate cu trubaduri și cavaleri, lupte înscenate, competiții de trageri cu arcul, dar și o colecție inedită de arme și obiecte medievale expuse în teren și în taberele medievale. Festivalul Medieval va spori cultivarea interesului pentru mesajul trecutului, tradițiilor și îndeletnicirilor strămoșești, într-un cadru actual, combinând cele mai importante elemente medievale cu condițiile societății contemporane.
 
2. VINo Fest - desfășurat în parteneriat cu Oficiul Național al Viei și Vinului va fi un adevărat orășel a vinurilor autohtone în care toți producătorii își vor expune cele mai rafinate licori bahice. Aici vizitatorii vor avea ocazia să vadă pe viu întregul proces de producere a vinului, de la strugurele de poamă și până la băutura propriu-zisă. O mini-fabrică mobilă, prezentă pe teritoriu va oferi vizitatorilor cel mai inedit master-class, desfășurat în Republica Moldova.
 
În platou vor fi expuse o varietate de obiecte utilizate la producerea vinului precum teascurile, zdrobitoare manuale și poloboacele. Somelieri cunoscuți din cadrul Wine Academy Moldova vor ține master-class-uri despre arta combinării vinurilor și a bucatelor autohtone.
 
3. Festivalul Național de Artizanat – Cu fiecare ediție se va alege o tematică ce ține de cultura și tradițiile artizanale ale neamului nostru. Prima ediție va fi dedicată – COVORULUI NAȚIONAL, în cadrul căreia o colecție impresionantă de covoare autentice mai vechi și mai noi vor putea fi admirate în zona expozițională a Festivalului. Meșterițele din Republica Moldova vor destăinui secretele meșteșugului, practicat în trecut de bunicile noastre și vor arăta master-class-uri în domeniu. Cei mai curioși vor afla care sunt ornamentele naționale și vor învăța să deosebească covoarele autohtone de cele străine. Iubitorii de frumos vor mai putea achiziționa diverse obiecte de artizanat (broderii, mileuri, suvenire), realizate de meșterițele locale.
 
4. Festival Gastronomic – Acesta va întruni zeci de MasterChefi ce vor prezenta măiestria culinară cu care am fost înzestrați. Anul acesta tematica festivalului va fi Sarmalele și vom prezenta o gamă diversă de sarmale din diferite colțuri ale lumii. Dolma cu carne de miel, sarmale ardelenești, servite cu cârnăcior de casă, sarmale Maramureș, sarmale turcești, sarmale aristocrate în foi de piept de pui, ardei umpluți, bostănei umpluți și alte delicii vor lăsa gura apă vizitatorilor. Aceștia vor putea admira și show-uri gastronomice deosebite. Cei mai gurmanzi vor savura din plăcințelele aburinde, cărniță de casă și alte bunătăți culinare gătite în platou. Anual tematica evenimentului va fi diferită!
 
III. PROGRAM ARTISTIC:
 
Festivalul vine cu un vast program artistic. Pe scena mare vor evolua artiști renumiți țară, dar și din străinătate - România, Ucraina, etc. şi care va încheia cu un spectacol nocturn de excepţie. Întreg teritoriu va fi cuprins, pe întreaga durată a festivalului, de muzica bună a ansamblurilor folclorice ale minorităților etnice din Republica Moldova și a muzicii de fanfară redată de cele mai recunoscute fanfare din țară.
 
IV. Program Distractiv- Distracții în teren - Pentru iubitorii de senzații tari și adrenalină:
 
Aventura Park (tiroliana cu obstacole),
 
Tir medieval cu arcul,
 
Aruncarea de topoare,
 
Teren de golf,
 
Darts,
 
Competiții sportive, trasee turistice prin Codrii Moldovei.
 
Distracții pentru copii – un șir de distracții în Orășelul Copiilor, trambuline, gonflabile, leagăne, căsuța muzeu sec XIX, în curtea căreia copiii vor admira scene improvizate cu personajele îndrăgite din basmele românești, competiții sportive pentru copii. Aici micuții vor admira spectacole de teatru sau dans special create pentru copii.
 
Foc de tabără
 
 
 
V. Camping City – zonă de colibi special amenajată în stil rustic național, care întrunește toate condițiile necesare (cabine duș, WC) pentru a petrece seri romantice. Loc special amenajat pentru corturi dotat cu condiții necesare. Rezervările se fac din timp la adresa electronică:contact@vatrafest.com
 
 
 
Pe toată perioada proiectului „VINO ÎN MOLDOVA” va fi organizată cea mai mare Tabără de Creație cu implicarea artiștilor cu renume internațional. Vor mai fi organizate workshop-uri, masterclass-uri, live-cooking, concursuri distractive, repartizate pentru fiecare domeniu aparte.
 
Invităm Companiile Turistice, Organizațiile Guvernamentale, ONG-uri, Corpuul Diplomatic și Mediul Privat de Afaceri la inițierea unor parteneriate variate și reciproc avantajoase!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 • Info bilete: 060 879 444 | 079 979 444
 • Din momentul rezervarii aveti 6 ore la dispozitie pentru a achita biletele
 • Este disponibila livrarea de bilete (25 lei)
 • Este permisa intrarea cu biletul electronic tiparit
 • Este permisa intrarea cu biletul electronic pe mobil
 • Este permisa intrarea cu cecul de la terminale

Locul evenimentului

Data evenimentului

 • Fri, 01 Sep la 12:00
 • Sat, 02 Sep la 12:00
 • Sun, 03 Sep la 12:00

Preturi la eveniment

 • Pret pentru o zi la 50.00 Lei
 • Pret pentru 3 zile la 100.00 Lei
Cumpara bilete
 • Distribuie
 • E-mail
 • Cum cumpar ?
Logheaza-te pentru a distribui evenimente prin e-mail!

Pas 1.

Intră pe iticket.md şi loghează-te. Îţi poţi crea cont sau a te loga cu contul de Facebook sau Google.

pas1

Pagina de start a site-ului iTicket.md
 

Pas 2.

După ce te-ai logat îţi alegi evenimentul la care ai vrea să mergi. Şi apeşi butonul cumpără bilet. 

pas2

Pagina evenimentului
 

Pas 3.

Alegi data şi câte bilete vrei să cumperi (la unele festivaluri pentru fiecare dată e un eveniment aparte, aşa că alege data la care vrei să mergi, de ex. Nopţi pianistice 1, Nopţi pianistice 2, Nopţi Pianistice 3)

pas3

Alegerea biletelor
 

Pas 4.

Vezi ce locuri în sală sunt libere şi le alegi pe celea care le vrei

pas4

Planul sălii
 

Pas 5. 

După ce ţi-ai ales locurile, completezi formularul cu informaţie şi apeşi Continuă.

pas5

Informaţii personale
 

Pas 6.

a. Îţi găseşti comanda în categoria Comenzile mele. Lângă denumirea evenimentului găsești un "Cod" care e compus din o literă și mai multe cifre. Cu acest cod vei achita biletul rezervat la terminalele de plată QiWiDacă nu plăteşti comanda în 6 ore, aceasta se anulează. Cecul primit la terminal nu poate fi folosit ca bilet de intrare.
pas7
Pagina Comenzile mele

Pasii de mai jos sunt pentru cei ce aleg sa achite biletele cu cardul bancar.

b. Îţi găseşti comanda în categoria Comenzile mele. Acolo apeşi butonul Suplineşte (daca achiti cu cardul). Deoarece dacă nu plăteşti comanda în 6 ore, aceasta se anulează.

pas7

Pagina Comenzile mele
 

Pas 7.

La categoria Soldul contului apeşi Suplineşte Contul.

pas7

Soldul contului
 

Pas 8.

Apoi indici suma cu care vrei să splineşti (vezi cât costă biletele pe care le-ai comandat). Şi indici cum vrei să plăteşti cu cardul sau prin terminal. Pentru asta alege unul din meniurile de sub spaţiul unde ai indicat suma, citeşti termenii şi condiţiile, dacă eşti de acord, bifezi şi apeşi Următor.

pas8

Alegerea opţiunii cărţii de credit sau terminal
 

Pas 9.

Ţi se va deschide o pagină unde trebuie să introduci datele cartelei tale. În caz că ai ales opţiunea terminal, vei vedea pe ecran un cod care trebuie să-l introduci când eşti în faţa terminalului.

pas9

Achitarea cu cardul
 

Pas 10. 

Când vezi textul Operaţiune autorizată cu succes, apeşi butonul de mai jos pentru a continua, următoarea pagină ar trebui să vezi pagina cu comenzile tale.

pas10

Operaţiune cu succes
 

Pas 11.

La secţiunea comenzile mele apeşi butonul Plăteşte şi ar trebui să vezi imaginea de mai jos. După care apeşi butonul Vezi bilet, îl vezi, apoi îl salvezi şi îl printezi.

pas11

Plătirea comenzii
 

Pas 12.

Biletul ar trebui să arate aşa. După ce îl printezi, vii cu el la eveniment şi mai departe deja depinde de tine.

biletrockfest

Distracţie plăcută !

Adauga comentariu

Comentarii ( 0 )

 • Nu sunt comentarii