Mascarada noiembrie

23 noiembrie 2017
Joi, 18:00
str. Veronica Micle 7
5060 lei
Adaugă în favorite

 

 

”Mascarada” de M. Iu. Lermontov
 
Spectacolul montat după piesa cu acelaşi nume scrisă de Mihail Iurevici Lermontov, este despre dragoste şi credinţă, despre gelozie şi lipsă de încredere.
 
În „Mascarada” Lermontov demască cu un curaj şi o asprime fără precedent aristocraţia – floarea Peterburgului – trişorii şi cei care îşi făureau renumele şi averea la masa de joc, aventurierii fără scrupule, carieriştii şi intriganţii plini de venin. Lermontov prezintă elita arogantă într-un tripou, la un bal mascat, apoi din nou la jocul de cărţi unde, cade spoiala convenţiilor mondene şi patimile cele mai josnice rămân fără masca.
 
Arbenin – eroul piesei – este legat de această lume prin naştere şi prin educaţia sa. Inteligent şi talentat, spirit neconformist, înzestrat cu o puternică voinţă, el năzuieşte să devină independent şi să-şi obţină libertatea.
 
Şansa lui este Nina, de care se îndrăgosteşte şi care este şansa lui de a-şi căpăta viaţa la care visează. Dar fiind obişnuit cu o societate în care minciuna făcea regula, îndoindu-se de sine însăşi, el ajunge să se îndoiască de dragostea Ninei. Încercând să-şi apere onoarea în ochii unei societăţi pe care el însuşi o considera necinstită, Arbenin devine inevitabil un răufăcător şi un asasin. Trecând el însuşi prin suferinţe groaznice, Arbenin îi face să sufere şi pe cei care îl înconjoară. Astfel, ca s-o pedepsească pe Nina, pe care o bănuia de infidelitate, Arbenin o otrăveşte. Când Nina este în agonia morţii, Arbenin află că s-a înşelat, dar n-o mai poate întoarce.
 
Premiera spectacolului – 25 martie 2002.
 
 
Distributia:
 
Arbenin – Veaceslav Mereuță
 
Nina – Stela Focșa
 
Prințul Zvezdici – Vladimir Isac
 
Baroana Ştral – Iulia Bordeianu, Vitalia Grigoriu
 
Kazarin – Ruslan Croitoru
 
Adam Şprih – Avelin Tabarcea
 
Necunoscutul – Sergiu Plângău, Iulian Ursu
 
 
Echipa de creatie:
 
Regie – Boris Focșa
 
Traducere – Alexandru Philippide
 
Costume – Stela Verebceanu
 
Muzică – Iurie Aleabov (Moscova)
 
Coregrafie – Victoria Bucun