Aladin septembrie 2017

3 сентября 2017
Воскресенье, 12:00
str. Veronica Micle 7
45 lei
Добавить в избранное

”Aladin” după basmele din ”O mie și una de nopți”

 
Spectacolul „Aladin” este o minunată călătorie, plină de lumină, aventură şi culoare, unde binele învinge răul, zâmbetele şi muzica sunt un adevărat balsam, iar dragostea și prietenia fac minuni.
 
Spectacolul montat la Teatrul Republican „Luceafărul” aduce în prim-plan unul dintre cele mai îndrăgite personaje – pe Aladin. Versiune scenică şi viziune regizorală Stela Focşa, spectacolul de la „Luceafărul” este lipsit de clişee scenice şi pleonasme regizorale (Chiar dacă „Aladin” este spectacolul cu care Stela Focşa debutează în regie). „Aladin” este un spectacol-feerie, în care predomină muzica şi dansul, iar eroii sunt isteţi şi au un pronunţat simţ al umorului.
 
Aladin, al cărui nume se traduce drept „Diamantul neşlefuit”, este un tânăr şi iscusit olar, care a avut îndrăzneala s-o privească în ochi pe fiica sultanului, prinţesa Budur şi, spre nenorocirea lui, s-a îndrăgostit fără scăpare de ea. Ca s-o cucerească, acesta îi face un ulcior de lut, pe care îl poleieşte cu aur, îşi cumpără haine scumpe şi se duce la palat s-o ceară de nevastă pe prinţesă, dându-se drept rege al unui inexistent regat…
 
Premiera 18 decembrie 2009.