Fara Integritate nu exista Libertate - o seara cu Os Guinness

17 November 2015
Tuesday, 18:30
Summit Events and Conference Center
200 lei
Добавить в избранное

os

 

PROGRAM

18:30 Fourchette / Jazz instrumental, Mark Oselski & Band
18:50 Cuvânt de bun-venit
19:00 Mesaj public, Os Guinness
19:50 Cristi Aldea Teodorovici & Catalin Josan, Mark Oselski & Band
20:00 Q&A
20:40 Cafea

 

Bun venit la primul eveniment TAP (Thnink, Ask, Ponder) în Republica Moldova

 

    Un intelectual prin excelență și un orator desăvârșit, respectatul și renumitul analist socio-economic Dr. Os Guinness a răspuns cu căldură invitaţiei unui grup informal de tineri profesioniști, persoane din sfera academică, oameni de afaceri, de cultură, diplomaţi și lideri religioși din Moldova, pentru a prezenta un discurs de excepție care cu certitudine ne va provoca să gândim, să punem întrebări şi să reflectăm împreună asupra unei probleme stringente – tensiunea dintre cei doi poli ai conștiinței omului modern – Libertatea şi Integritatea. Ne dorim ca acest eveniment să ne intrige și să ne provoace într-un mod în care să devenim vectori de schimbare profundă în societatea moldovenească.

 

    Os Guinness (D.Phil, Universitatea din Oxford) este un important analist socio-cultural, autor a peste 30 de cărți și vorbitor principal la diverse conferințe politice și de afaceri, inclusiv conferințele TED, atât în Europa, cât și în Statele Unite. Reputat apărător al libertății de conștiință, s-a adresat atât Casei Comunelor din Parlamentul Britanic, cât și Congresului Statelor Unite ale Americii. Dr. Os Guinness, stră-stră-strănepotul lui Arthur Guinness, celebrul fabricant de bere din Dublin, s-a născut în China într-o familie de medici misionari. În tinerețe a lucrat ca reporter independent pentru BBC, iar în 1984 s-a stabilit în SUA, unde a lucrat la Woodrow Wilson Center for International Studies și Brookings Institution. A fost, de asemenea, Director Executiv al The Williamsburg Charter Foundation, fundație care a promovat Primul Amendament al Constituției SUA, având un rol important în redactarea Williamsburg Charter, semnat de foștii președinți Jimmy Carter și Gerald Ford. În 1991, Dr. Guinness a înființat Trinity Forum, o organizație non-profit al cărei scop este dezvoltarea unei rețele de lideri dedicați ideii de transformare culturală.

 

Fara Integritate nu exista Libertate - o seara cu Os Guinness

 

INTEGRITATE & LIBERTATE

   Detașarea de Est și apropierea de Vest sunt dezideratul celor mai mulți moldoveni. Iată însă că procesul propriu-zis s-a dovedit mult mai anevoios și mai lung decât au sperat cei din PMAN în 1991. Aparent liberi, suntem încă prinși întro luptă acerbă cu noi înșine: de a gândi, de a fi și de a acționa altfel. Or, definirea identității naționale și construirea unui viitor mai bun, la noi acasă sunt indisolubil legate de ideea de libertate și integritate. De ce oare? Printr-o exhaustivă incursiune în trecut și o atentă analiză comparativă între cele două emisfere culturale, Est și Vest, Dr. Os Guinness va căuta să ne convingă că: FĂRĂ INTEGRITATE, NU EXISTĂ LIBERTATE

    Pledoaria sa, întemeiată pe o viziune creștină despre lume, va sublinia importanța legăturii dintre cele două, arătând că integritatea este esențială protejării și consolidării libertății. Dr. Guinness se va lăsa şi el provocat în cadrul sesiunii de întrebări şi răspunsuri de la sfârşitul discursului.


www.tapchisinau.com>>>