RABIA

1 июня 2014
Воскресенье, 19:00
Teatrul National Eugene Ionesco
150200 lei
Добавить в избранное

RABIA

 

Festivalul Internațional al Artelor Scenice – BITEI 2014
Make Theatre, Not War!

 

RABIA
COMPANIA DE DANS ORLY PORTAL, ISRAEL


Spectacol sub auspiciile Ambasadorului Israelului în Republica Moldova cu sediul la Kiev, Domnul Oren David.

Coregrafia: Orly Portal
Costume: Rakefet Levi
Lumini: Tamar Orr

Muzică: The Passion of Rumi - Shaharm Nazeri & Hazef Nazeri

Dansatori: Orly Portal, Shlomit Yossef, Maya Bitan, Ella Greenbaum, Inbal Amar, Adi Elron-Yutal, Roni Shahar, Liat Yfrah, Maayan Levi, Keren Zohar.

 

Spectacolul Rabia a fost inspirat de Rābia al-Adawiyya al-Qaysiyya, un mistic Sufi femenin din perioada secolului al VIII-lea, cunoscută de asemenea și sub numele Poetesa Iubirii, care a introdus conceptul de Iubire Divină. Rabia a fost o femeie deosebită. Ea a fost prima care a strigat atunci cînd vocea femeii nu era auzită.  Rabia reprezintă simbolul parcursului unei femei spre libertate, atît pe plan spiritual cît și pe planul auto-exprimarii feministe. În tot ce făcea şi spunea dădea dovadă de determinare şi curaj.

 

Priveste acest VIDEO

 

Spectacolul este compus din două părți. Prima parte reprezintă  aspectul spiritual și cel folcloric ale iubirii. A doua este un elogiu adus  dragostei.

 

Compania a fost infiinţată in anul 2009 de către dansatoarea şi producătoarea Orly Portal. Spectacolele lui Orly Portal sunt o combinaţie dintre dansul tradiţional, ştiinţa contemporană şi studiul mişcării organice a corpului uman. Rezultatul acestor creaţii este atât conștientizarea gradului de sensibilitate a folclorului și a dansului oriental, cît și acceptarea folclorului ca o componentă importantă a vieții.

 

 

Durată spectacol: 1h 05 min / fără pauză

 

 

Info bilete : 060 879 444

 

Din momentul rezervarii aveti 24 ore la dispozitie pentru a achita biletele.