Stelele Baletului 2018

15 июня 2018
Пятница, 19:30
Дворец Республики
300400 lei
Добавить в избранное

PALATUL REPUBLICII, Vă invită la un regal al eleganței și rafinamentului Stelele Baletului GALA INTERNAȚIONALĂ DE BALET Editia a II-a.

Acestă ediție este dedicată solistului de balet, maestrului de balet, omului de teatru și pedagogului rus și francez Marius Ivanovici PETIPA (1818-1910), la 200 de ani de la nașterea sa. Francez de origine, Petipa a lucrat în Rusia mai mult de 50 de ani, creînd zeci de balete, dintre care amintim doar „Spărgătorul de nuci„, „Lacul Lebedelor„, „Frumoasa din pădurea adormită„, „Baiaderka„, „Fiica faraonului„, „Don Quijote„, „Raymonda„. Această inestimabilă moștenire se păstrează până în ziua de astăzi în repertoriul teatrelor din diferite țări ale lumii. Astăzi este imposibil să ne imaginăm arta baletului fără Petipa, creatorul atâtor capodopere ale baletului.

Și de această dată va fi un spectacol care reunește prim–soliști, celebrități ale baletului clasic, maeștri ai baletului, ARTIȘTI ce evoluează pe cele mai prestigioase scene ale lumii.

Cei îndrăgostiți de frumos îi va admira și aplauda, într-un spectacol de o grație și eleganță desăvîrșită, în care romantismul și virtuozitatea, vor da tonul unei seri de neuitat.

Organizatorii promit emoții unice în compania artiștilor de excepție precum: Cristina TERENTIEV (Chișinău), Alexei TERENTIEV (Chișinău), Maria YAKOVLEVA (Viena), Mihail SOSNOVSCHI (Viena), Cristina BALABAN (Budapesta), Balazs MAJOROS (Budapesta), Denis KLIMUK (Minsk), Alexandra KUZMICH (Sankt Petersburg), Sofia MATIUȘENSCAIA (Sankt Petersburg), Serghei KRÎLOV (Sankt Petersburg), Alexandra KUZMICH (Sankt Petersburg), Colegiul Național de Coregrafie (Chișinău)