Da Vinci Inventions - An Inspirational Exhibition

30 aprilie 2016
Sâmbătă, 15:00
Muzeul Naţional de Istorie a Moldovei
80120 lei
Adaugă în favorite

Da Vinci Inventions - An Inspirational Exhibition 

 

 Pentru prima dată în Rep.Moldova va sosi cea mai vastă expoziție internațională dedicată operei marelui Leonardo da Vinci. Expoziția va fi deschisă la muzeul Național de Istorie a Moldovei, pe data de 1 Februarie până pe 30 Aprilie.

ATENȚIE : Pentru a intra la eveniment este necesar să TIPĂRIȚI biletele electronice.   Compania australiacă "Grande Exhibition" a creat unica si cea mai extinsă expoziție mobile dedicată lui Leonardo da Vinci. Elaborata în colaborare cu Muzeul -“Leonardo da Vinci Museo” din Italia, această expoziție il reprezinta pe geniul Leonardo ca inventator, om de știință și inginer.
Expoziția cuprinde 200 de exponate care deja au calatorit jumate de glob pamintesc .
Toate exponatele sunt create de artizani italieni dupa manuscrisele lui Leonardo unde au fost folosite tehnici unicalele și materiale din Epoca Renașterii.


   Specialiștii au studiat mai mult de 6000 de pagini de manuscrise a lui Da Vinci. Au descifrat informatii codate, erorile facute intenționate și scrisul oglindit care artistul a aplicat pentru a lasa toate inventiile sale în secret.

În sălile muzeului Național de Isto exponat car ie vor aparea: tanc, aqoualang, aparat de zbor, bicicleta, parasuta, submarina, un oraș perfect și multe alte invenții cum le vedea Leonardo da Vinci în secolul XV. 

Și acestea sunt doar câteva exemple din aceea ce vor vedea vizitatorii la expozitie.

   Remarcam faptul ca insuși Leonardo nu a creat in format real multe inventi de ale sale. Expoziția oferă accesibilitatea,intelegerea și întruchipare lucrarilor a unuia dintre cei mai Geniali inventatrori ai omenirei. 

   Expozitia “Ientiile Da Vinci”nv cuprinde mai mult decit exponatele aparatelor mentionate. Aicea sunt si cele mai renumite manuscrise si notele de anatomie a lui Da Vinci.O atentie speciala este acordata sectiunea dedicate tablourilor lui Da Vinci.

   In Formatul 3D vizitatorii vor vedea asa capodopere cum ar fi “Mona Lisa”, “Cina cea de taina”, “Omul Vitruvian” si unica sculptura a artistului “Calul Sforta” cunoscuta mai mult ca “Calul lui Leonardo”.
“Aceasta expozitie are menirea de a marca si de a aduna la un loc mintea unicala, deversitatea si misterul geniului Leonardo Da Vinci.Aceasta e facut pentru ca toti oamneni din intrega lume sa poata vedea si admira talentul deosebit cu care era indesat acest Geniu.Noi suntem bucurosi ca am putu aduce aceast proiect fantastic la Chisinau”- au mentionat Organizatorii. 
 

   Printre principalele deosebiri ale expozitiei “Iventiile DaVinci”,la care neaparta trebuie de atras atentie putem mentiona urmatoare:
- Dizvaluie amploarea lucrarilor Da Vinci in 9 domenii: fizica, matematica, mecanica, ingineria civila si militara, anatomia, hidraulica, aeronautica, Arta Renasterii, cercetarii stiintifice;
- Le permite vizitatorilor sa studieze materialul prin interediul – interactiv
- Povesteste istoria principalelor opera ale Lui Da Vinci folosind cele mai moderene tehnologii
- Face o paralela intre Lucrarile Leonadro si tehmologiile modern a ingineriei
- Sunt mai multe de 60 modele in marime naturala cu explicatie a teoretiei si sarcinilor fiecarii inventii 
   

   Din momentul creeri Expozitia in 2006, a fost expusa vizitatorilor din :USA, America Latina, Africa de Sud, Japonia, Rusia, Maria Britanie, Europa de Vest.Numarul total de vizitatori numara milioane de omaneni din intreaga lume.
Expozitia ”Invetiile Da Vinci” nu are limita de virsta.Aceasta va fi interesanta pentru toti, de la mic la mare.Aceasta expozitie interactiva va lasa o impresie de neuitat pentru intreaga familie.

Expoziția se va desfășura:
• Orarul in Zilele Lucratoare 10:00 pina 19-00 (Adultii 100 LEI si Copii 80 LEI)
• Orarul in Ziele de Odihna 10-00 pina 18-00 (Adultii 120 LEI si Copii 90 LEI)
Biletele pot fi procurate in casele: Muzeului de Istorie și Bis-Concert (069-202-502)si prin intermediul iTicket.md

Biletele pentru Copii:
pina la 6 ani - gratuit
de la 7 ani pina 15 ani (inclusive) - Bilete pentru copii
de la 16 de ani ... – Bilete pentru adulți