Expoziție imersivă de artă digitală „Răsărind din umbră: Soarele nu pălește niciodată”

Expoziție imersivă de artă digitală „Răsărind din umbră: Soarele nu pălește niciodată”

24–26 noiembrie 2023
Vineri 12:00
Stage Door, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt 202, Chişinău
Adaugă în favorite

Expoziția imersivă de artă digitalăRăsărind din umbră: Soarele nu pălește niciodată” va aduce în prim-plan vocile femeilor afectate de violență din Moldova și Ucraina. Este o expoziție unică, în cadrul căreia publicul va trăi o experiență imersivă care va îmbina artele vizuale, narative și tehnologiile, pentru a evidenția diferite forme de violență care afecteaza femeile din societatea noastră. Denumirea expoziției se referă la una dintre istoriile care vor fi ilustrate în care o mamă îi spunea metaforic agresorului său „Soarele” pentru a o proteja pe fiica sa de suferință.

Expoziția Răsărind din umbră: Soarele nu pălește niciodată” este mai mult decât o experiență auditivă și vizuală, este un apel la acțiune. Prin intermediul artei și tehnologiei, ne dorim să sporim gradul de conștientizare a gravității fenomenului violenței față de femei și fete, să inspirăm schimbarea, să împuternicim femeile afectate de violență dar și să încurajăm pe martorii violenței să nu tolereze acest fenomen și să contribuie la prevenirea și eliminarea acestuia. Pentru că violența împotriva femeilor este cea mai răspândită încălcare a drepturilor omului la nivel mondial.

Expoziția este accesibilă publicului larg și are intrare liberă cu sesiuni disponibile în limbile română, rusă și engleză.

 

Deoarece subiectul expoziției este unul sensibil, nu recomandăm vizitarea ei de către copiii cu vârsta sub 18 ani.

 

Expoziția „Răsărind din umbră: Soarele nu pălește niciodată” este organizată de către UN Women Moldova, în cadrul Campaniei 16 Zile de Activism împotriva violenței față de femei și fete, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, Guvernului SUA, Suediei și Guvernului Japoniei.