Matineu + OMULETII DE ZAPADA

15 decembrie 2019
10:00, 12:00
Teatrul Republican de Păpuşi "Licurici"
60 lei
Adaugă în favorite

 Moș Crăciun, Regina, Gherda, Cai și mult îndrăgiții eroi din povești vă așteaptă, să veniți cu colinde, urături, poezii, snoave și întâmplări hazlii, în jurul celui mai miraculos Pom de Crăciun!

 

Autor – Veronica Boldisor
(dupa basmul omonim de Al. Popescu)

Regia – S. Radu
Scenografia – N. Zabrodin
Muzica – B. Dubosarschi
Directia de scena – T. Jucov

Evolueaza actorii:
Diana Nimijan
Vitalie Stici
Alexandra Albintanu
Ion Ostaciuc
Nina Lefter
Viorica Dobzeu

Iarna, veselii si ghemotoci de zapada in rostogolire, apoi apar  si  Omuleti de zapada. Fericiti, se jucau si dansau impreuna...

Intr-o buna zi aud, ca degraba va veni Soarele si ei se vor topi. Speriati de aceasta veste, se pornesc  spre Soare, pentru a-l ruga sa nu vina pe meleagurile acestea. In calea lor intilnesc un Ursulet, o Veverita si un Iepuras, care tremurau de frig si asteptau sa vina cit mai repede Soarele. Omuletii de zapada le ofera caciulita si fularul, isi „rup nasucurile” (niste morcovi), salvindu - l pe urecheat de la foame. In cele din urma hotarasc sa  alerge spre Soare pentru al ruga sa soseasca cit mai repede... Natura toata si atitea vietati au nevoie de caldura si lumina Lui!

Cu rasaritul Soarelui, insa, Omulesii de zapada s-au topit, dar... au adus celorlalti fericirea. In locul lor s-au  inaltat doi ghiocei, albi si sclipitori, la fel de fermecatori ca si Omuletii  de zapada.