ALBA CA ZĂPADA ŞI CEI ŞAPTE PITICI

ALBA CA ZĂPADA ŞI CEI ŞAPTE PITICI

150–400 lei
Adaugă în favorite
important!
*Accesul în sală este permis până la ora de începere a reprezentaţiei. După această oră accesul se face doar la pauză sau în cazul în care sunt locuri libere la balcon. *În timpul spectacolului, este interzisă folosirea telefoanelor mobile, a aparatelor fotografiat, sau a celor de înregistrare audio/video. *Pentru asigurarea confortului spectatorilor din sala de spectacole, nu este permis accesul copiilor sub vârsta de 7 ani la reprezentaţiile TNOB.
 
 

25 februarie

Duminică, ora 17.00       ALBA CA ZĂPADA ŞI CEI ŞAPTE PITICI

Balet în trei acte de Bogdan Pavlovsky

 

Interpretează: Soliștii de balet, trupa de balet și orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”

 

Dirijor – Svetlana Popov, Artist al Poporului

 

Conducător artistic al trupei de balet: Anastasia Homițcaia, Om Emerit

 

Libretto: Vitold Bobrovskii and Stanislav Piotrovskii

După povestirea omonimă a fraților Grimm

 

Coregrafia: Ghenrih Maiorov

Scenografia şi costume: Ala Kajdan

Restabilire coregrafie: Tamara Podaruev, Maestru în Artă

Restabilire scenografie şi costume: Ludmila Furdui, Maestru în Artă

 

Mediatori balet      Anastasia Homiţcaia, Artist al Poporului

Igor Gherciu

Liudmila Cerececea, Om emerit

Cristina Rusu, Artist emerit

 

 

Premiera mondială: 1975 la Teatrul de Operă şi Balet „T. Șevcenko” din Kiev, Ucraina.

Premiera la Chișinău: 6 noiembrie 1988, la Teatrul Academic de Stat de Operă şi Balet al RSS Moldovenești

Premiera spectacolului restabilit: 3 iunie 2012, Teatrul National de Operă şi Balet

 

Durata spectacolului: 2 ore 45 min (două pauze)

 

 

Baletul „Alba ca Zapada și cei Șapte Pitiți” compus de Bogdan Pavlovsky este o remarcabilă reinterpretare artistică a poveștii clasice, aducând în prim plan o combinație armonioasă între tradițional și contemporan. Această creație fascinantă aduce o nouă viață universului Albei ca Zăpada prin intermediul muzicii și al unei coregrafii inovatoare.

Bogdan Pavlovsky se remarcă prin abilitatea sa de a explora diverse stiluri muzicale, îmbinând elemente clasice cu influențe contemporane.

Muzica lui Pavlovsky nu este doar o acompaniere, ci o poveste în sine. Prin alegerea armoniilor și a tonurilor, el transmite emoții puternice și subtile, creând astfel o conexiune profundă între public și personajele baletului. Ascultătorii sunt invitați într-o călătorie emoțională plină de suspans, bucurie și tristețe.

Colaborând cu regizori și coregrafi de seamă, Pavlovsky contribuie la construirea unei experiențe vizuale spectaculoase. Fiecare mișcare și pas de dans sunt sincronizate cu muzica, creând o armonie perfectă între sunet și mișcare. Decorurile și costumele pot fi, de asemenea, menționate pentru modul în care adaugă atmosferă și autenticitate povestirii.

Baletul "Alba ca Zapada și cei Șapte Pitiți" a primit elogii pentru modul său inovator și captivant de a aduce la viață această poveste cunoscută.

Feedback-ul pozitiv al publicului reflectă impactul cultural al acestei creații, arătând cum muzica și dansul pot continua să inspire și să conecteze audiența la nivel profund.