APOSTOLII de Liviu REBREANU | 22 Martie

APOSTOLII de Liviu REBREANU | 22 Martie

80–200 lei
Adaugă în favorite

Premiera spectacolului comedie 17 și 22 decembrie 2023

„Prietenia onorantă cu maestrul Alexandru Grecu, a generat aceasta întâlnire cu grupul minunat de artiști al Teatrului National SATIRICUS din Chișinău.

E firesc, normal, natural (cuvinte pe cale de dispariție în relațiile contemporane), ca artiști care împărtășesc aceleași opinii, chiar idealuri, să-și întindă mâinile realizând insule ale sănătății culturale, artistice și sociale.

În „Apostolii”, piesa marelui scriitor Liviu Rebreanu (întemeietorul romanului românesc modern, cunoscut mai puțin ca dramaturg) se insinuează războiul dintre om și om, dar nu pe față, pe ascuns. Multe sunt pieile oilor și „pretutindeni nenumărați lupi ascunși, mii și mii de măști!”

Falșii „apostoli” – tratați în cheie parodică de autor, dar mai ales în varianta noastră scenică, susțin interese meschine, se recunosc între ei (indiferent cărei provincii sau categorii sociale aparțin) și pretinzând că dețin adevăruri capitale, formează „haite” de indivizi care reușesc mereu să se mențină la putere, acționând fără scrupule.

Toate relațiile, chiar și cele sentimentale, sunt puse în slujba aceluiași scop.

Adversarii devin prieteni la schimbarea guvernelor și sunt primiți în partidul aflat la putere, amantele trec cu ușurință de la un partid la altul, sceptic fără speranță, ridicol și  cu toate astea...foarte comic.      

Trist, comic, dar adevărat.

Spectacol născut din multă iubire a artiștilor pentru public!

Mulțumesc, SATIRICUS!”

Dan Tudor, regizor (București, România)

 

Durata Spectacolului: 105 min