AVE MARIA

AVE MARIA

14 septembrie 2023
Joi 18:00
Sala cu Orgă
100–250 lei
Adaugă în favorite

 

14 septembrie 2023, orele 18:00

 

 CONCERT

„AVE MARIA”

 

În cadrul Festivalului Internațional de Operă și Balet „Maria Bieşu",

ediția a 31-a

 

 

Interpretează:

Orchestra Națională de Cameră

 

Dirijor – Alexandru Samoilă

 

Soliste:

Anna Samuil Soprano, Germania

Tatiana Samouil, Vioară, Belgia

 

În program creații de:

Henry Purcell

Antonio Vivaldi

Johann Sebastian Bach

Giuseppe Verdi

Felix Mendelssohn Bartholdy

Pietro Mascagni

Richard Strauss

 

 

Festivalul Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu” aflat la cea de-a 31-a ediție, continuă să marcheze o tradiție culturală impresionantă în inima Republicii Moldova. Acest eveniment deosebit a evoluat într-o emblemă a culturii naționale și a câștigat prestigiu și recunoaștere la nivel internațional, aducând în prim-plan artiști de operă și balet de un înalt calibru.

 

 

Festivalul „Maria Bieșu” se numără printre cele mai longevive manifestări culturale din țară. De la prima ediție și până în prezent, acest festival a reușit să atragă atenția publicului cu o selecție impresionantă de talente internaționale, consolidându-și reputația ca promotor de seamă al artei lirice și a baletului.

 

Considerat drept o autentică carte de vizită a culturii naționale, festivalul s-a impus ca o marcă de excelență în Republica Moldova. Prin strălucirea prestațiilor artiștilor de operă și balet, a orchestrei, corului, trupei de balet și întregului colectiv al Teatrului Național de Operă și Balet Maria Bieșu, festivalul aduce în prim-plan nu doar talentul, ci și pasiunea și devotamentul în fața artei.

 

Festivalul Internațional de Operă și Balet „Maria Bieșu” rămâne un pilon esențial al culturii naționale moldovenești. Fiecare ediție aduce o nouă rază de lumină asupra talentelor excepționale și contribuie la consolidarea reputației teatrului și a țării în lumea artei lirice și a baletului.

 

 

 

Important! 

Accestul copiilor sub 7 ani în sala de concert este interzis.

Intrarea în sală după al treilea sunet este interzisă.

Deconectarea telefoanelor mobile pe toată durata concertului este obligatorie.

Foto / Video în timpul concertului sunt interzise.