BACH IN THE CITY

9 mai 2017
Marți, 18:30
Muzeul Național de Artă a Moldovei, str. 31 August 1989, 115
100200 lei
Adaugă în favorite

bach 2 

 

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL ”J.S.BACH”
Ediția a VII-a
 
7 Mai 2017
 
În perioada 7-14 mai, Sala cu Orgă şi Fundaţia Culturală J.S. Bach invită toţi iubitorii de frumos la cea de-a VII-a ediție a Festivalului Internațional ‚J.S. Bach”
 
Programul Festivalului cuprinde 4 concerte de o înaltă ținută artistică, cu implicarea unor artiști valoroși din Rusia, România, Ucraina, Germania și Republica Moldova.
 
Astfel, Festivalul se va deshide în data de 7 mai, cu GALA ORGANIȘTILOR DIN MOLDOVA, concert susținut de Anna Strezeva, Mihail Strezev și Reghina Nadkrenicinaia, la Catedrala Romano-Catolică din Chișinău.
 
Cel de-al doilea concert, din 9 mai, poartă genericul BACH IN THE CITY și va fi prezentat de cunoscutul ansamlu de acordeoniști din Republica Moldova – Concertino. Formația va propune publicului aranjamente din creația lui J.S. Bach, acest program fiind pregătit special pentru actuala ediție.
 
Festivalul va continua pe 11 mai, cu un concert de chitară, BACH ȘI CONTEMPORANII SĂI, susținut de reputatul chitarist rus Evgeni Finkelstein. În prima parte, oaspetele festivalului va prezenta un recital de chitară, în partea a doua a concertului fiind acompaniat de Orchestra Națională de Cameră, sub bagheta maestrului Cristian Florea (România/Germania).
 
Festivalul se va încheia în data de 14 mai cu una din lucrările monumentale ale lui J.S. Bach – MAREA MISĂ ÎN SI MINOR,BWV 232, o creație grandioasă realizarea căreia presupune un efort artistic considerabil. În acest eveniment sunt implicate OrchestraNațională de Cameră, Corul Național de Cameră și Corul mixt al AMTAP, conduse de Ilona Stepan,având ca soliști 4 vocaliști invitați din România: Diana Bucur (soprano), Mihaela Maria Ișpan (mezzo-soprano), Tiberius Simu (tenor), Lucian Onița (bas), precum și 5 instrumentiști suflători - din Kiev, Ucraina. Celebra creație va răsuna sub bagheta maestrului Cristian Florea. Acest proiect este realizat în colaborare cu Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” din Chișinău.
 
În acest an, festivalul își va schimba, temporar, locația și se va desfășura la Catedrala Romano-Catolică din Chișinău (concertul din 7 mai) și Muzeul Național de Artă a Moldovei (concertele din 9, 11, 14 mai). Această modificare este legată de faptul că în prezent, edificiul Sălii cu Orgă se află în proces de restaurare.
 
 
Începutul concertelor – 18:30.