Cerere in casatorie NOIEMBRIE 2019

20 November 2019
Wednesday, 19:00
Cinematograful "Odeon"
60 lei
Adaugă în favorite

miercuri, 20 noiembrie 2019, ora 19.00 „Cerere în căsătorie”, regia Radu Ghilaș:

Cerere în căsătorie, regia Radu Ghilaș

durata spectacolului: 75 de minute

vârsta recomandată: peste 15 ani;

 Fragmente din spectacolul Cerere în căsătorie pot fi urmărite pe: 


 

”Vodevilul de A.P. Cehov poate fi considerat un studiu despre căsătorie în ideea de pact, de alianță liber consimțită între bărbat și femeie, mai mult decât o uniune, nu în sens spiritual, ci mai degraba pragmatic, material. Până la semnătură și „da” avem, mai întâi, cerere și ofertă. Ivan Vasilievici Lomov se hotărăște să-i ceară mânâ fiicei lui Stepan Stepanovici Ciubukov, Natalia Stepanova, aducând în discuție bineînțeles, „zestrea”, Poiana boilor, ce duce la o serie de conflicte și tensiuni, bazate pe un joc de putere și de dominare.

Versiunea scenică transformă tragismul situației, tratat într-o formă comică, în comicul unei situații tratat într-o formă tragică, dezvăluind un mariaj politic, păstrând light-motivul – “zestrea”, un pământ, care deși este trecut prin focuri de pronume posesive, nu aparține niciunuia dintre personaje și cu toate astea provoacă câștiguri sau pierderi, căsătorie sau divorț, pace sau război. Războiul și tensiunile se încheie prin alianță, prin pact, prin verbul consimt.
Care este de fapt miza acestei căsătorii și ce avantaje are fiecare parte, care dintre copoi e mai bun, Otkatai sau Ugadai (care de această dată sunt chiar două personaje, două alter ego-uri, ce comunică cu stăpânii prin muzică și prin dans) sunt doar câteva din întrebările ce construiesc un spectacol dinamic, complet, unde râsul, acordeonul și vioara păstrează bucuria și plăcerea vieții.” – Radu Ghilaș, regizor

Distribuția:
Stepan Stepanovici Chubukov – Emil Coșeru
Natalia Stepanovna – Cezara Fantu
Ivan Vasilievici Lomov – Codrin Dănilă
Otkatai – Diana Bucur
Ugadai – Ștefana Mihai
Regie – Radu Ghilaș
Scenografie – Cătălin Târziu
Coregrafie – Lorette Enache
Aranjament muzical – Dragoș Coha