DAMA DE INIMĂ REA de Viorel CORNESCU

DAMA DE INIMĂ REA de Viorel CORNESCU

70–150 lei
Adaugă în favorite
PREMIERA 05 martie 2023
 
DAMA DE INIMĂ REA de Viorel CORNESCU, adaptare după William SHAKESPEARE  
 
Spectacol 14+
 
Durata spectacolului: 90 min
 

Premiera se întitulează DAMA DE INIMĂ REA, reprezentând o adaptare după opera dramatică a marelui William SHAKESPEARE, realizată și regizată de Viorel CORNESCU, artist al poporului.

"Viața e un teatru iar lumea joacă un rol în el" – această memorabilă maximă shakespeariană își află în spectacol o vie întruchipare, expresia unei eterne realități umane, care ne-a făcut să zâmbim ori să lăcrimăm în toate timpurile, sub toate regimurile. Iar cea mai mare enigmă și cel mai mare miracol a fost dintotdeauna Femeia, deci nu întâmplător creatorii spectacolului shakespearian s-au adresat anume acestei generoase teme...

 

 Da, noi zilnic jucăm teatru, oriunde ne-am afla și orice am face. Relațiile umane nu s-au schimbat de pe vremurile lui Shakespeare. Suntem exact ca și eroii creați de el. La fel iubim, urâm și cream intrigi.

 

Spectacolul nu are nimic în comun cu "Dama de pică" a lui Pușkin, chiar dacă, veți vedea, toți au pică pe eroina noastră. Această lucrare scenică dezgolește firea omenească până o lasă nudă, la propriu și la figurat, așa cum este ea de când lumea și pământul.

Cu această comedie grotescă, trupa de la SATIRICUS va încerca să contribuie, câtuși de puțin, la îndreptarea moravurilor și, nu în ultimul rând, va face totul pentru ca publicul să părăsească sala reconfortat.

Din distribuția spectacolului DAMA DE INIMĂ REA fac parte actorii: Arcadie RĂCILĂ, Gheorghe GUȘAN, Nadejda CRÎLOV, Olga ANGHELICI, Daniel CIOBANU, Viorel CORNESCU, Lilia CAZACU.

În distribuție actorii: Arcadie RĂCILĂ, Gheorghe GUȘAN, Nadejda CRÎLOV, Olga ANGHELICI, Daniel CIOBANU, Viorel CORNESCU, Lilia CAZACU.