DescOpera 18 iunie

DescOpera 18 iunie

18 iunie 2018
Luni 19:00
s. Butuceni
35–300 lei
Adaugă în favorite

Festivalul de muzică clasică în aer liber – DescOPERĂ revine cu cea de-a III-a ediție. Te așteptăm, în perioada 15-17 iunie, în amfiteatrul natural de la Butuceni, care asigură o sonoritate ideală pentru orchestra simfonică și vocile soliștilor de operă.

Festivalul va avea trei seri de spectacole: 

15 iunie, ora 19:00

Cea mai faimoasă lucrare a compozitorului german Carl Orff – monumentala cantată scenică Carmina Burana. Soliști: Tatiana Costiuc (soprano), maestru în Artă; Sorin Lupu (tenor/România); Andrei Otean (bariton); Capela Corală Academică „Doina” (director artistic și prim dirijor Ilona Stepan, artistă emerită); Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale, dirijor – Friedrich Pfeiffer/ Austria

17 iunie, ora 19.00,

Seara Regelui Valsului – Johann Strauss. Soliști: Tatiana Costiuc (soprano, maestru în Artă), Vitalie Cibotaru (bariton), împreună cu artiștii orchestrei simfonice a Filarmonicii Naționale, sub bagheta magică a Maestrului Friedrich Pfeiffer.

Evenimentul face parte din campania de promovare a Moldovei ca destinație turistică, „Fii Oaspetele Nostru” și este organizat sub egida brandului turistic de țară Pomul Vieții și a brandului național Vinul Moldovei. Oaspeții vor avea posibilitatea să viziteze siturile, mănăstirea, complexele rupestre creștine, muzeul și gospodăriile oamenilor care păstrează atmosfera secolelor trecute, dar și să participe la masterclass-uri culinare inedite, pregătite de gazdele evenimentului.

18 iunie, ora 19.00
Nabucco este o operă în patru acte, ce are la bază libretul italian redactat de Temistocle Solera, inspirat din povestea biblică. Este, cronologic, a treia operă verdiană, considerată drept cea care a statornicit reputaţia sa de compozitor. Subiectul urmărește, pe parcursul celor patru acte, evoluția condiției poprului evreu – de la cea de oprimare la cea de libertate – dar și a atitudinii împăratului Nabucodonosor – întâi de aroganță, apoi de umilință – în fața Dumnezeului Atotputernic. Evenimentele istorice sunt folosite ca fundal pentru un complot politic şi romantic. Premiera a avut loc pe 9 martie 1842, la Scala din Milano, sub numele original de Nabucodonosor.

Regia: Andrea Battistini (Italia)

Scenografia: Iurie Matei, Artist al Poporului

Conducerea muzicală: Friedrich Pfeiffer, Austria

Prim-maestru de cor: Oleg Constantinov, Maestru în artă

Soliștii de operă, Orchestra, Corul și Baletul Teatrului Național de Operă și Balet Maria Bieșu


Organizatori:
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării
Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”
Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”

Gazda evenimentului 
Eco-Resort „Butuceni”

Evenimentul este susținut de către partenerii strategici - Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Guvernul Suediei și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare în Republica Moldova.

 

Începând cu data de 30 mai studenții vor putea procura bilete la pretul de 150 lei, cu prezentarea carnetului de student, la casele Teatrului Național de Operă și Balet “Maria Bieșu” și casele Filarmonicii Naționale “Serghei Lunchevici.”

 

 

Transportul va porni din fata Teatrului Natonal de Opera si Balet.