Din Viena-n Chișinău

Din Viena-n Chișinău

16 iulie
Vineri 19:00
Sala cu Orgă
100–200 lei
Adaugă în favorite

Alexandra Tîrșu e plecată de 10 ani la Viena, Marcel Lazăr din primăvară, iar acum revin acasă cu un concert cu muzică austriacă și românească – Mozart, Schubert și Enescu.

Alexandra Tîrșu a studiat la liceul de muzică din Chișinău ”Serghei Rachmaninoff” apoi a fost admisă la Universitatea de Arte Dramatice și Muzică din Viena unde a studiat cu Pavel Vernikov. Între timp, în 2021, Alexandra a reușit să susțină alt examen de disertație în Elveția, unde a studiat în clasa faimoasei violoniste Janine Jansen.

Alexandra este laureată a mai multor concursuri internaționale, concertează în toată Europa și Asia, iar în cercurile de muzicieni este cunoscută ca o renumită violonistă vieneză.

Marcel Lazăr a studiat  liceul de muzică din Chișinău ”Ciprian Porumbescu” apoi și-a continuat studiile de licență la Cluj-Napoca și Salzburg, studii de masterat la București, iar din primăvara 2021 face un alt masterat la Universitatea de Arte Dramatice și Muzică din Viena unde studiază cu Avedis Kouyoumdjian.

În cercurile de muzicieni, Marcel este cunoscut ca fondatorul festivalului de muzică Moldo Crescendo și ca un activist cultural care dorește să aducă oamenii mai aproape de muzica clasică.

 

Program:  

Franz Schubert - Sonata pentru vioară și pian A Dur, D574 Gran Duo

Wolfgang A. Mozart – Sonata pentru vioară și pian B Dur, KV 454

George Enescu – Sonată pentru vioară și pian (în caracter popular românesc), nr. 3 Op. 25

 

Concert susținut de comunitatea de Patreon Moldo Crescendo: patreon.com/moldo_crescendo