Extatic Dance Villa DRAGO

27 septembrie 2017
Miercuri, 18:00
Vadul lui Vodă, Str. Ștefan cel Mare 100,
250 lei
Adaugă în favorite

Pe 27 septembrie

 Ora 18.00 te invităm la o sărbătoare!!!

Vino la întâlnirea cu sine însuşi adevărat şi fericit!

Evenimentul va avea loc în cadrul festivalului artisitic CONTACT+, care, împreuna cu Villa DRAGO își deschide ușile pentru oaspeții săi.

Această sărbătoare este cu adevărat unică. Așa ceva încă nu a mai fost la noi în Moldova! Probabil că în viața ta nu ai avut posibilitate sa participi la asa ceva!

În program:

1) Performance de muzica și dans, cu participarea dansatorilor și muzicienilor din Moldova, Rusia, Italia, Ucraina, Polonia, Spania și Grecia.

2) Extatic Dance - practică, care îți oferă posibilitatea sa te dezvălui prin dans și să ieși din starea obișnuită a conștiinței (vedeți descrierea de mai jos).

3) Concert: Mill Stream (Ucraina), Mel Benseni Jordi (Spania) Jordina Millà Benseny (Spania)

4) Ospăț delicios inclus în prețul biletului.

5) Prezentare video, filme de dans create în cadrul festivalului Moldova Contact+

Preț: 250 lei

Prețul biletului include mâncare și participare la toate evenimentele.

Biletele pot fi achiziționate AICI:   iTicket

 

 Locul de desfasurare:Vila DRAGO

Un loc minunat, unde confortul și natura coexistă armonios, creând un spațiu călduros și ospitalier.

Clădirea principală făcută din lemn și piatră, are un hol mare. Locul mai cuprinde terasă, foișor, vatră, teren verde cu iarbă moale, un bazin de înot, o platformă de lemn pentru dans, scările, ce duc spre râu, copacii înalți în jurul terenului. Vila Drago mai poate oferi oaspeților săi preparate delicioase, restaurant, bar, hotel, și o mulțime de aer curat.

Acest loc își aduce o minte proaspătă, te face sa te simți plin de puteri, relaxat și satisfăcut.

Ce este Ecstatic Dance?

Cuvântul „ecstatic“, tradus din engleză înseamnă extatic, înflăcărat, învăpăiat. Peste tot în lume se practică dansul, în care oamenii se adună pentru a dansa într-o atmosferă plăcută și prietenoasă, pentru a împărtăși reciproc starea sa de bucurie.

Dans extatic - practică, în care venim sa dansăm, pentru ca să ne desoperim și să ieșim din starea obișnuită a conștiinței.

Acesta este un spațiu sigur pentru un dans liber și spontan.

Aceasta nu este o lecție de dans, aici nu există nici o coregrafie, trebuie doar să-ţi asculţi corpul, şi să te laşi purtat de fluxul muzicii bucurându-te de fiecare mișcare care se naște de la sine, în acest moment

 

O trăsătură distinctivă a acestei practici este că ea se desfășoară într-un spațiu liber de tutun, alcool și vorbe inutile. Este o mișcare sănătoasă pentru cei cărora le place să danseze și să se bucure de viață, să se exprime.

Dansul extatic a apărut sub influența misticismului, filosofiei orientale, şamanismului, psihologiei trans-personale, şi mișcării pentru dezvoltarea abilităților umane.

În timpul dansului, conștiința noastră se extinde, se schimbă percepția timpului, ne întoarcem la originile noastre, înapoi la copilărie, simțim bucuria jocului, ne descoperim propriul nostru corp.

 

Noi comunicăm unul cu celălalt fără cuvânte, folosind limbajul corpului, și stabilim legătura cu natura noastră adevărată. În corpul nostru există un mecanism de transformare, ce este activat în momentele când suntem total prezenţi în ceea ce facem.

 

În dans, putem experimenta din nou calitatea vieții, care este specifică pentru copii; atunci, când dansăm, suntem copleşiţi de iubire necondiționată şi de o bucurie lipsită de griji.

Oprește-ți mintea, lasa sufletul sa danseze cum vrea - aici și acum, într-un impuls spontan.

 

Viața este un dans. Fiind capabili să dansăm cu toate circumstanțele vieții noastre, vom putea, de asemenea, cu uşurinţă si graţie sa devenim creatorii vieții noastre proprii.

Pentru unii, acest dans devine o terapie, indepărtând programe vechi neeficiente și stereotipuri. Alții prin dans găsesc răspunsurile la cele mai importante întrebări. Ceilalți descoperă dreptul interior și libertatea de a fi ei însuși în fiecare milimetru de mișcare. Orice ar fi - este întotdeauna o descoperire!

Cine conduce?

Dj Aman - muzician, dansator, călător. Aman este specialist în meditații dinamice și interpretează o varietate de stiluri muzicale, coroborate cu momentul de aici și acum.

Fondatorul mișcării Ecstatic Dance din Moscova. Instruit în URUBU Extatic Dance Temple ™ Bali, Londra

Ce fel de muzică va fi înterpretată?

Ritmuri din diferite timpuri și țări - muzică etnică, modernă, clasică de diferite genuri. Efectul meditativ al muzicii se crează prin aranjare într-o ordine anumită și îți permite să trăiești povestea ta de la nașterea de „primăvară“ până la stingerea de „iarna“, să simți integritatea procesului lăuntric.