„Fazanul” de Georges Feydeau Noiembrie 2021

„Fazanul” de Georges Feydeau Noiembrie 2021

28 noiembrie
Duminică 18:30
Teatrul ”Luceafărul”
250 lei
Adaugă în favorite

Atenție! Spectacol 16+ /  Comedie

Regie: Slava Sambriș
Costume: Stela Verebceanu
Scenografie: Adrian Suruceanu


Spectacolul ”Fazanul”, o comedie spumoasă a cărei personaje fascinante, dar cu existențe nesigure, glisează ușor pe muchia ascuțită a riscului și aventurii, este realizat după un text al dramaturgului francez Georges Feydeau, cunoscut drept copilul teribil al teatrului de bulevard, o figură luminoasă şi fascinantă a farsei inteligente.

În spectacolul ”Fazanul”, jocul aparenţelor, încurcăturile de tot soiul, imprevizibilul şi răsturnările de situaţie sunt menite să declanşeze hohote de râs, iar rolurile se schimbă într-un ritm ameţitor, astfel că păcălitorul devine foarte uşor păcălit. Edmond Pontagnac, un cuceritor fără portofoliu, este cel care declanşează o serie de întâmplări efervescente, în care soţii, soţiile, amanţii şi amantele se întâlnesc într-un joc al oglinzilor, fiecare dintre ei fiind reflectat din mai multe unghiuri, sub lumini diferite, pentru ca, la final, să se restabilească (dez)echilibrul iniţial.

O înlănţuire clocotitoare şi surprinzătoare de întâmplări reaşază lucrurile după logica sclipitoare a comediilor bulevardiere şi ne dezvăluie, într-un final, cine e Fazanul.

Titlul comediei este inspirat din jocul Fazan - un joc de cuvinte de abilitate mintală pentru doi sau mai mulți jucători; cel care pierde, primește titlul de Fazan.


Distribuție:
Edmond Pontagnac - Ion Jitari
Vatelin - Radu Canțâr
Redilon - Andrei Suveică
Soldignac - Gigi Tabarcea
Pinchard - Victor Triboi
Gerome - Oleg Lungu
Jean - Oleg Lungu
Victor - Ion Prisacara
Administratorul - Dorina Tataru
Primul comisar - Oleg Macovei
Al doilea comisar - Ecaterina Dănuță
Lucienne Vatelin - Maria Anton
Cotilde Pontagnac - Irina Vacarciuc
Maggy Soldignac - Emilian Crețu
Dna Pinchard - Iraida Bobescu
Armandine - Eleonora Dolghii
Clara - Inga Petica, Rodica Mereuță