FIGARO STYLE de Gioachino ROSSINI

FIGARO STYLE de Gioachino ROSSINI

18 octombrie
Luni 15:00
Teatrul Satiricus
60–100 lei
Adaugă în favorite

Regia: Dan Tudor
Scenografia: Viorica Petrovici
Coregrafia: Valentin Stoica
Muzica: (Adaptare Muzicala dupa opera “Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini): Ovidiu Ciprian Teodorașco-Artamanov

Distribuția:
Pian: Andrei Ștefan Racu
Figaro, bărbier în Sevilla: Silviu Alexandru Mihăilă
Rosina: Andreea Bucur – Blidariu
Contele Almaviva: Octavian Ene
Don Bartolo, tutorele Rosinei: Iustinian Zetea
Don Basilio, profesor de muzică: Sergiu Neamțu
Berta, cameristă: Camelia Cuzub
Fiorello, servitorul lui Almaviva: Bogdan Șerban
Soldații/Servitorii: Doru Farmazon, Daniel Goliță, Octavian Iuga, Alexandru Mălăeru

FIGARO STYLE, adaptare pentru copii după opera Bărbierul din Sevilla de Gioachino Rossini, este cea mai recentă premieră a TEATRULUI MUZICAL AMBASADORII. Regia spectacolului îi aparține lui Dan Tudor, iar scenografia este creația Vioricăi Petrovici. Adaptarea muzicală este semnată de Ovidiu Ciprian Teodorașco-Artamanov. La pian: Andrei Ștefan Racu.

Povestea îl readuce în lumina reflectoarelor pe Figaro, bărbierul plin de umor, iubit de un întreg oraș, care conferă farmec poveștii de dragoste dintre neliniștitul Conte Almaviva și încântătoarea Rosina. Fata este păzită cu străşnicie de tutorele ei, bătrânul și avarul doctor Bartolo, care intenţionează să o ia de soție doar pentru a intra în posesia averii sale. Dar Rosina îl iubeşte pe Almaviva, care îi cântă serenade sub fereastră. Speranţele celor doi îndrăgostiţi se află în mâinile iscusitului Figaro. Prin nenumărate tertipuri, acesta reușește să îi unească, asigurând un final fericit al poveștii.

Dan Tudor, regizor de succes al genului comic, îmbină în acest spectacol o capodoperă muzicală cu una teatrală într-o viziune modernă, ștergând limitele dintre cele două genuri printr-o neașteptată reinterpretare. Personajele sunt prezentate într-o viziune originală, cu un umor molipsitor. Starea de somnambulism a celor doi îndrăgostiți și permanenta schimbare de situații, care mai de care mai amuzante, controlată de Figaro, contribuie din plin la crearea unei atmosfere de feerie comică.