Iubirea la Prosti(noiembrie)

21 noiembrie 2014
Vineri, 18:30
Teatrul National Eugene Ionesco
60400 lei
Adaugă în favorite

Iubirea la Prosti

 

IUBIREA LA PROȘTI

/comedie/

după un text de Francis Veber
Regia:  M. Chris NEDEEA (România)

   Comedie franceză, cu umor rafinat și replici explozive, unde situațiile absurde și confuziile amuzante se țin lanț,  regizată de M. Chris Nedeea (România), după un text de Francis Veber – actor, dramaturg, regizor și scenarist francez contemporan în vogă.

“Le diner de cons” (”Dineu cu proști”) – titlul original al piesei – a înregistrat în Franța un mare succes, atât pe scenă, cât și în transpunerea cinematografică din 1998, obținând trei premii Cesar.

 

În 2010 a fost ecranizată și la Hollywood cu titlul de ”Dinner for Schmucks”.

 

Pierre, directorul unei edituri franceze, are obiceiul de a participa la dinee cu proşti, adică un fel de petreceri burgheze la care anumiţi invitaţi vin însoţiţi de un „prost” spectaculos, care nu ştie că îi revin onoarea şi plăcerea de a fi bătaia de joc a participanţilor la dineu preţ de o seară. În seara cu pricina, Pierre se îmbolnăveşte şi nu mai merge la dineu, unde era aşteptat împreună cu François Pignon, un jovial şi binevoitor conţopist, pasionat de modele în miniatură din chibrituri, care urma să joace rolul prostului ce face deliciul tuturor. Şi îl joacă, dar nu la dineu, ci acasă la Pierre, unde totul devine imprevizibil, totul se încurcă, înaintând spre un deznodământ în efect de domino. Prin scenă se perindă, vreme de o oră şi jumătate, diverşi şi diverse, casa lui Pierre transformându-se într-un spaţiu de trecere, în care nimic nu mai e ce-a fost.

 

Spectacolul se joacă în limba română cu subtitrare în rusă

 

                                                PRET PROMOTIONAL

Elevii (15+), studenții, profesorii, persoanele în etate și cele cu nevoi speciale beneficiază de reduceri de 30% la bilete. 
Atenție! Biletul cu reducere este valabil numai la prezentarea unui act care să confirme statutul persoanei beneficiare, in caz contrar, veti achita diferenta de pret la intrare.

 

Prețul biletelor: 90 lei
Sector-Café: 400 lei o masă pentru două persoane, cu meniu-desert inclus (șampanie, platou de fructe, dulciuri)

 

Scenografia: Tatiana Popescu
Asistent regie: Denis Dimitriu
 

Distribuția:
Pierre – Valeriu PAHOMI
Christine – Daniela BURLACA
Archambaud – Laurențiu VUTCĂRĂU
François – Gheorghe PIETRARU
Leblanc - Dumitru MAMEI
Marlène – Ana JEREGHE
Cheval – Dan MELNIC
Pascal – Anatol GUZIC
Centralista- Irene BOCLINCĂ
Bernard – Emilian CREȚU

 

Info bilete iticket : 060 879 444

 

Din momentul rezervarii aveti 24 ore la dispozitie pentru a achita biletele.