Jazz’n Chisinau International Festival

Jazz’n Chisinau International Festival

6–7 iunie 2023
18:00
Palatul Republicii
200–300 lei
Adaugă în favorite

„Jazz’n Chisinau International Festival” ajuns la ediția a XI-a, rămâne a fi unul din cele mai ample evenimente culturale de nivel european din Republica Moldova. Festivalul prezintă la fiecare ediție idei și viziuni noi în domeniul jazz-ului modern, care contribuie la dezvoltarea culturală a societății noastre.

 

Acest festival, reușește de fiecare data, să unească la un loc, atât instrumentiști și vocaliști valoroși ai jazz-ului autohton, cât și vedete ale jazz-ului din multe alte colțuri ale lumii, întrunind astfel, diferite stiluri de interpretare a muzicii jazz, specifice pentru fiecare cultură în parte, pe care o promovează fiecare invitat. 

 

PROGRAMUL CONCERTELOR:

 

 6 iunie

Andra Botez Quintet  (România)

Andra Botez, vocal

Bogdan Botez, bass

Paul Pintilie, keyboards

Lucian Rusu, drums

Ciprian Onița, guitar

 

21st Century Quintet (Lituania/Armenia)

 Davit Avetisyan, saxophone

 Andrius Savčenko, keys

 Danielius Skeivelas, guitar

 Artūrs Duckis, bass quitar

 Mihails Novikovs, drums

                                                                                                                                                                                                                                                                     

7 iunie 

Jazz și Poezie  (Moldova)

Radmila Popovici, poetă

Violeta Botezatu, voce

Valeriu Culea, pian

 

 PREMIERA!

JAZZ’N CHISINAU

                            "POVESTIREA NEAMULUI"                         

 (Polonia / Armenia/ Moldova)

Valeriu Culea, pian/ lider

Davit Avetisyan, saxofon, duduk

Violeta Botezatu, vocal, cobză

Mihaela Handuca, Nicoleta Sava - Hanganu, Cristina Pintilie, vocal

Ana Verhovețchi, nai

Ion Negură, flaut

Ion Varlan, bas

 

 

   Despre proiecte:

Andra Botez Quintet (România) Andra Botez, finalista din echipa Irinei Rimes, de la Vocea României, cu nerăbdare este așteptată în această ediție a festivalului “Jazz'n Chișinău Internațional Festival”, cu un proiect de jazz, abordat în viziuni moderne a propriilor compoziții. Artista are o voce fenomenală, un diapazon vocal de invidiat, și o carismă scenică nemaipomenită. Cu siguranță, vă veți putea convinge. Andra, având calități vocale foarte bune, pe lângă jazz, mai cântă și Pop, Rock, folclor etc. Artista susține concerte, nu doar în spațiul românesc, dar și în întreaga Europă! În cadrul “Jazz'n Chișinău Internațional Festival”, va fi acompaniată de patru instrumentiști foarte buni: clape, tobe, chitară și bas!

Jazz și Poezie ( Moldova) Jazzul și Poezia într-un dialog inedit, în care ritmurile muzicii se împletesc cu ideile poetice, iar cadența versurilor se pliază pe sincopele muzicale și pe unduirile vocilor care recită poezia și muzica deopotrivă, completându-se, armonizând, ca într-un dans din altă dimensiune - poezia-jazz a Radmilei Popovici cu jazzul-poezie al lui Valeriu Culea și vocea inconfundabilă a Violetei Botezatu!

“21st Century Quintet” (Lituania/Armenia) este o trupă muzicală formată din câțiva lituanieni, armeni și letoni. Muzicieni și-au creat propria formație  în 2019 la Academia Lituaniană de Muzică și Teatru. În urma unei apariții reușite la „Scena Dziazo” (concurs de muzică jazz), grupul a început să  participe la numeroase festivaluri de jazz, precum: „Vilnius Mama Jazz”, „Kaunas Jazz” și „Klaipeda Castle”, festivalurile de jazz de la Trondheim și multe altele. Muzicienii cuceresc publicul prin autenticitatea și creativitatea sunetelor.  Saxofonul principal al lui Davit Avetisyan completează compozițiile muzicale cu motive armenești. Această simbioză muzicală face spectatorul să parcurgă o călătorie de-a dreptul grandioasă pe tărâmul deosebit al sunetelor de jazz.

"Povestea Neamului" (Polonia/ Armenia/ Moldova) este un proiect jazz, cu conținut unic în tot spațiul romanesc! În cadrul acestuia se conturează îmbinări de la viziuni și culori artistice, folclor, până la adieri armonice clasice : Rahmaninov, Debussy etc. Toată muzica proiectului, viziunile și aranjamentele sunt gândite de Valeriu Culea, liderul proiectului. "Povestea Neamului" fiind un concept larg Internațional, are în componența sa și artiști pe măsură: patru voci feminine, flaut, nai, pian, bas, tobe, și un invitat special din Armenia - saxofonistul Davit Avatisyan, care va cânta și la Duduk - un instrument folcloric asiatic. Va fi o simbioză de genuri muzicale: balcanic, asiatic și elemente de muzică clasică, la care vă invităm să faceți parte și voi.