Lacul Lebedelor

Descrierea evenimentului

 Lacul Lebedelor

 

Balet în patru acte
Piotr Ceaikovski
 
 
Libretul: Vladimir Berghicev şi Vasilie Gheltzer
Coregrafia: Marius Petipa şi Lev Ivanov
Redacţia: Constantin Sergheev Rusia
Scenografia: Veceslav Ocunev
Pictor de Costume: Irina Press Maestru în Artă
Conducerea Muzicală: Albert Mocealov Artist Emerit
 
Premiera mondială: 20 februarie 1877, la Teatrul Bolshoy din Moscova.
Premiera la Chişinău: 20 aprilie 1958, la Teatrul Moldovenesc de Stat de Operă şi Balet .
Premiera versiunii curente: 30 mai 1982, la Teatrul Academic de Stat de Operă şi Balet al RSS Moldoveneşti.
 
 
Roluri și interpreți:
 
 

Odetta Odillia - MARIA POLIUDOVA

Prinţul Siegfried - VLADIMIR STATNÎI

Rothbart - 

Bufonul - 

Regina - 

Dascălul - 

Pas-de-trois 

 
 
 
P.Ceaikovski (1840-1893) este un mare compozitor rus, creaţia căruia reprezintă o întreagă epocă în istoria culturii muzicale universale. În lucrările sale Ceaikovski a pictat prin intermediul sunetelor chipuri umane complexe. Realist, cu un fin simţ psihologic, Ceaikovski a realizat cu o forţă emoţională deosebită lumea interioară a contemporanilor săi. Ideea de bază a creaţiei sale constă în protestul faţă de forţele întunecoase ale vieţii, care impun piedici în calea fericirii omului. „Iubesc la nesfîrşit viaţa şi tot la nesfîrşit urăsc moartea” - sunt cuvintele lui Ceaikovski, care pot servi drept epigraf pentru întreaga sa creaţie.
 
 
 
ACTUL I
 
În grădina din fața castelului, s-au adunat invitații Reginei. Tinerii se distrează. Serbarea este animată de glumele şi ghidușiile Bufonului. El începe jocurile sale amuzante, urmează dansurile de grație ale fetelor şi cavalerilor. Apare Regina, care îi amintește fiului său că e timpul să se însoare şi că mâine, la balul majoratului, el trebuie să-şi aleagă mireasa dintre fetele invitate la petrecere. Aceste vorbe însă trec pe lângă urechile prințului. El este hotărât să se căsătorească numai din dragoste, iar până acum, n-a întâlnit nicio fată care i-ar fi pe plac.
 
Înnoptează. Tinerii pleacă. Discuțiile prietenilor nu-l atrag pe Siegfried. Doar zborul unui stol de lebede îi distrage atenția prințului. Siegfried se îndreaptă în urma lor.
 
 
ACTUL II
 
Prinţul s-a pomenit într-o pădure întunecoasă, pe malul unui lac.
 
La miezul nopții, pe oglinda lacului apar, una câte una, lebedele albe. Siegfried voia să o țintească pe cea mai frumoasă, însă, pe neașteptate, lebăda s-a transformat într-o fată, Odette.
 
Ea îi destăinuie misterul ei și al prietenelor sale: un geniu rău, Rothbart, le-a transformat în lebede, și numai în acest loc singuratic, noaptea, ele pot recăpăta chipul omenesc.
 
Siegfried este hotărât să lupte pentru distrugerea geniului rău, Rothbart, dar Odette îl previne că vraja nu va fi risipită decât de dragostea pură a unui tânăr, care nu a jurat încă niciodată credință și iubire cuiva. Frumusețea lui Odette, tristețea ce-i umple privirile îl cuceresc pe Siegfried. Înflăcărat, el rostește mult așteptatul jurământ.
 
Odette îi spune că nu va putea apărea printre oameni până când vraja nu se va risipi, căci altfel şi-ar atrage răzbunarea lui Rothbart. Prin viclenie, acesta l-ar face pe Siegfried să-şi calce jurământul, pricinuind moartea lebedelor.
 
Din umbră, Rothbart a urmărit convorbirea îndrăgostiților.
 
 
ACTUL III
 
La castelul Reginei are loc un bal.
 
În sala de onoare a palatului lui Siegfried îi sunt prezentate mai multe tinere. Cu gândul la Odette, Siegfried le privește cu indiferență.
 
Se anunță sosirea cavalerului Rothbart, care a venit la bal cu fiica lui, Odilia. Geniul rău îi poruncește să-l cucerească pe Siegfried, determinându-l să-şi încalce jurământul dat.
 
Într-un mare pas-de-deux, plin de pasiune, Odilia, care semăna perfect cu Odette, îl învăluie în farmecele sale, convingându-l pe prinţ că este frumoasa lebădă de care el este îndrăgostit.
 
Siegfried este vrăjit de Odilia, fiind sigur că alături de el se află Odette. Siegfried o prezintă pe Odilia mamei sale drept aleasa inimii.
 
Fără să vrea, el şi-a încălcat jurământul. Cu un râs sarcastic, Rothbart îşi aruncă deghizarea şi pleacă cu Odilia, bucurându-se că acum Odette şi lebedele albe vor muri.
 
În același moment în depărtare se zărește umbra disperată a lui Odette-lebăda. Cumplit îndurerat, tânărul înțelege că a fost victima unei înșelăciuni. Fără a mai ține seama de nedumerirea celor din jur, aleargă spre lacul lebedelor.
 
 
ACTUL IV
 
Fetele-lebede au revenit la marginea lacului, unde îşi plâng soarta, deoarece speranțele lor de eliberare s-au spulberat.
 
Siegfried vine, recunoscându-și greșeala și implorând iertarea.
 
În ciuda furtunii declanșate de Rothbart, Odette şi Siegfried rămân împreună. Zadarnice sunt încercările geniului rău împotriva îndrăgostiților. Nimic nu mai poate să-i despartă. În lupta inegală dintre cei doi, Rothbart este învins.
 
 
 
 
 
 

 • Info bilete: 060 879 444 | 079 979 444
 • Din momentul rezervarii aveti 6 ore la dispozitie pentru a achita biletele
 • Este disponibila livrarea de bilete (25 lei)
 • Este permisa intrarea cu biletul electronic tiparit
 • Este permisa intrarea cu biletul electronic pe mobil
 • Este permisa intrarea cu cecul de la terminale

Locul evenimentului

Data evenimentului

 • Tue, 12 Sep la 18:00

Preturi la eveniment

 • Pret de la 50.00 pina la 250.00 Lei
Cumpara bilete
 • Distribuie
 • E-mail
 • Cum cumpar ?
Logheaza-te pentru a distribui evenimente prin e-mail!

Pas 1.

Intră pe iticket.md şi loghează-te. Îţi poţi crea cont sau a te loga cu contul de Facebook sau Google.

pas1

Pagina de start a site-ului iTicket.md
 

Pas 2.

După ce te-ai logat îţi alegi evenimentul la care ai vrea să mergi. Şi apeşi butonul cumpără bilet. 

pas2

Pagina evenimentului
 

Pas 3.

Alegi data şi câte bilete vrei să cumperi (la unele festivaluri pentru fiecare dată e un eveniment aparte, aşa că alege data la care vrei să mergi, de ex. Nopţi pianistice 1, Nopţi pianistice 2, Nopţi Pianistice 3)

pas3

Alegerea biletelor
 

Pas 4.

Vezi ce locuri în sală sunt libere şi le alegi pe celea care le vrei

pas4

Planul sălii
 

Pas 5. 

După ce ţi-ai ales locurile, completezi formularul cu informaţie şi apeşi Continuă.

pas5

Informaţii personale
 

Pas 6.

a. Îţi găseşti comanda în categoria Comenzile mele. Lângă denumirea evenimentului găsești un "Cod" care e compus din o literă și mai multe cifre. Cu acest cod vei achita biletul rezervat la terminalele de plată QiWiDacă nu plăteşti comanda în 6 ore, aceasta se anulează. Cecul primit la terminal nu poate fi folosit ca bilet de intrare.
pas7
Pagina Comenzile mele

Pasii de mai jos sunt pentru cei ce aleg sa achite biletele cu cardul bancar.

b. Îţi găseşti comanda în categoria Comenzile mele. Acolo apeşi butonul Suplineşte (daca achiti cu cardul). Deoarece dacă nu plăteşti comanda în 6 ore, aceasta se anulează.

pas7

Pagina Comenzile mele
 

Pas 7.

La categoria Soldul contului apeşi Suplineşte Contul.

pas7

Soldul contului
 

Pas 8.

Apoi indici suma cu care vrei să splineşti (vezi cât costă biletele pe care le-ai comandat). Şi indici cum vrei să plăteşti cu cardul sau prin terminal. Pentru asta alege unul din meniurile de sub spaţiul unde ai indicat suma, citeşti termenii şi condiţiile, dacă eşti de acord, bifezi şi apeşi Următor.

pas8

Alegerea opţiunii cărţii de credit sau terminal
 

Pas 9.

Ţi se va deschide o pagină unde trebuie să introduci datele cartelei tale. În caz că ai ales opţiunea terminal, vei vedea pe ecran un cod care trebuie să-l introduci când eşti în faţa terminalului.

pas9

Achitarea cu cardul
 

Pas 10. 

Când vezi textul Operaţiune autorizată cu succes, apeşi butonul de mai jos pentru a continua, următoarea pagină ar trebui să vezi pagina cu comenzile tale.

pas10

Operaţiune cu succes
 

Pas 11.

La secţiunea comenzile mele apeşi butonul Plăteşte şi ar trebui să vezi imaginea de mai jos. După care apeşi butonul Vezi bilet, îl vezi, apoi îl salvezi şi îl printezi.

pas11

Plătirea comenzii
 

Pas 12.

Biletul ar trebui să arate aşa. După ce îl printezi, vii cu el la eveniment şi mai departe deja depinde de tine.

biletrockfest

Distracţie plăcută !

Adauga comentariu

Comentarii ( 0 )

 • Nu sunt comentarii