Probabil ați auzit deja, că venim vara aceasta cu o noutate parfumată. Se numește Lavender Fest și vrem să devină un prilej frumos pentru voi să mai lăsați televizoarele și rețelele de socializare, să intrați în contact cu natura vie, aerul de câmp, aroma de levănțică înflorită și să mai uitați de griji, nevoi, miliarde furate și alegeri  fără prea mari alternative. Pentru că deși toate acestea ne afectează mult, în realitate, viața ne demonstrează că nimic nu poate fi soluționat fără o minte trează și o sănătate de fier.

 

 

   Am ales drept cuib de leagăn pentru grijile noastre câmpul de levănțică din satul Cobusca Nouă,  din Anenii Noi, la 37 km de Chișinău. Este o plantație mare, frumoasă și bine îngrijită de Alexandru Cotorobai și cei circa 100 de angajați ai întreprinderii ”AROMA”, care de ani de zile se ocupă de cultivarea plantelor oleaginoase . Nu ne-a fost ușor să-l convingem pe Domnul Cotorobai să creadă în ideea noastră. Poate el nici acum nu este foarte încrezut de succesul ideeii. Noi sperăm că, datorită vouă și nouă,acest festival va prinde rădăcini printre plantele de levănțică și va deveni în timp un prilej frumos de a adăuga și violetul la culorile tursitice ale țării noastre.

 

DE CE LAVENDER FEST?
Pentru că avem multă imaginație și căutăm ce să facem cu ea. Avem multe câmpii de levănțică,  agricultori care au nevoie de noi, o poftă nebună să mai spargem niște tipare, dorința de a fi cu toții mai sănătoși și, mai ales, avem  același vis : să ne facem țara mai văzută și mai vizitată datorită acestor evenimente.

 

CUM MĂ ÎMBRAC?
În alb. Ca să nu te topești de căldură și ca să iasă frumos în poze. Și pentru că te rugăm noi foarte mult să respecți ținuta vestimentară ca să faci parte din gașcă.

 

CUM AJUNG ACOLO CU MAȘINA MEA?
Traseul este extrem de simplu. O luați  în direcția Aeroportului Chișinău,  apoi  spre Anenii Noi. Circulați cu viteză regulamentară, altfel inevitabil vă amendează poliția rutieră , a cărei patrulă circulă permanent pe acest traseu. Noi vom avea grijă să lăsăm minim 5 indicatoare pe drumul spre câmp.Fiți pe pace, nu vă veți pierde.