Mai Dulce - Festivalul Traditiilor Dulci – editia III

24 mai 2015
Duminică, 12:00
str.Vlaicu Pircalab intersecție cu str. Veronica Micle
40 lei
Adaugă în favorite
Mai Dulce - Festivalul Traditiilor Dulci – editia III
 
 
    Dragii noștri, ne-au mai rămas zile numărate până vom readuce în Chișinău un eveniment gustos și frumos, dedicat tradițiilor gastronomice dulci și gătitului acasă. Pentru că aveți tot timpul multe întrebări, vom încerca să răspundem la ele cât mai detaliat.
 

1. PRIETENI K LUMEA

Acest festival nu ar fi avut loc fără contribuția financiară a Zahăr 5 Inimioare, Apa Om, Lia Fia, Doxy Terra. Și nici fără contribuția materială a companiei METRO,  patiseriei Creme de la Creme și nici fără energia și creativitatea echipelor de la Casa Imago, YOUBESC. Iar dacă ați știut tot de ce a fost nevoie despre festivalul nostru, păi asta doar datorită celor de la diez.mdEa.mdAgora.mdMoldova.org, UNIMEDIA.info și Realitatea.md. Prietenii trebuie știuți la față.

 

2. DRESS CODE – CURCUBEUL

Curcubeul este sursa noastră de inspirație în acest an. Festivalul va fi decorat de o echipă de designeri, printre care și cei mai buni studenți de la Balul Brazilor de Crăciun, care de câteva luni bune lucrează la concept și instalații. Ne vom strădui din răsputeri să avem un eveniment frumos și colorat. Dar fără voi acest lucru nu ne va reuși. Inventați, căutați, găsiți cum să faceți parte și voi din această sărbătoare colorată. Fiți și și voi un curcubeu! Vom aprecia ENORM dorința voastră de a face parte din gașca noastră colorată. Să vedeți apoi ce poze frumoase vom avea cu noi și Chișinăul nostru drag! Cele mai frumos decorate standuri de artizanat și gastronomie vor fi și ele premiate de noi.

Lia Fia a pregătit deja bentițele și șorțulețele tematice de vânzare. Bentițele cu cireșe de anul trecut vor fi produse într-o nouă partidă, dar vom avea și bentițe cu prăjituri. Prețul per bucată – 40 lei. Șorțurile vor fi la 80 lei/bucata.

Atenție! Număr limitat de bentițe și șorțuri. Căutați-le la standul Lia Fia.

 

Mai Dulce - Festivalul Traditiilor Dulci – editia III

 

3.ACCES

Festivalul ”Mai Dulce” se va desfășura pe str. Vlaicu Pârcălab, intersecție cu Veronica Micle. Reieșind din reacțiile primite anul trecut, vom organiza nu una, ci 3 căi de acces: intrarea centrală din direcția bulevardului Ștefan cel Mare, din direcția str. Pușkin, din direcția străzii Veronica Micle. Accesul din direcția str. 31 august va fi blocat. Pe teritoriul festivalului vor fi amplasate 6 toalete, în apropiere de str. Pușkin

 

4. BILETE

Acestea pot fi cumpărate exclusiv pe www.iticket.md. Vă sugerăm insistent să cumpărați biletele online pentru a evita cozile de la intrare. De asemenea bilete vor fi disponibile și la intrare. Preț bilet: 40 lei. Copiii până la 7 ani intră gratis.

 

5. NE SCĂPĂM LA DULCE!

În jur de 60 de participanți casnici și companii de patiserie vor veni să ne  amintească tuturor cât de dulci pot fi amintirile din copilărie. Oferta gastronomică va conține atât rețete tradiționale, precum babă neagră, învârtită, cornișoare cu vișinie, cât și deserturi internaționale. Toți bucătarii noștri casnici participă numai în urma controlului medical și a certificării efectuate la Centrul de Sănătate Publică din municipiul Chișinău. Trofeul festivalului, ”Cireașa de pe tort”, este creat în acest an de Irina Brăiescu, cea care produce suvenire și obiecte de decor din lemn sub numele de Bray’s (click aici pentru mai multe imagini cu lucrările Irinei)

 

6. TEATRUL GASTRONOMIC CU ZAHĂR 5 INIMIOARE

Începând cu ora 13.00, cei care vor reuși să prindă un loc, vor putea asista  la 5 ateliere, în cadrul cărora vor urmări live cum se pregătesc deserturile de către bucătari iscusiți. Tot în cadrul teatrului gastronomic se vor desfășura 2 concursuri: unul de pictură cu ciocolată și altul de decorat prăjituri. De asemenea, veți putea urmări un adevărat maraton gastronomic între bucătari, care vor primi pe loc ingrediente și vor avea la dispoziție 20 de minute ca să improvizeze mici opere de artă dulci.

 

Mai Dulce - Festivalul Traditiilor Dulci – editia III

 
 

7. CADOURI UNICE DE LA ARTIZANII CHIȘINĂULUI

În jur de 70 de participanți s-au înscris la târgul de artizanat. Noi vă sugerăm să vă faceți un calendar cu  cele mai apropiate ocazii speciale din viața voastră și să fiți gata să cumpărați cadouri frumoase pentru cei dragi . Susțineți artizanii noștri!

 

8. TÂRGUL COPIILOR CUMINȚI

Peste 40 de copii își vor face ordine în dulap și vor veni la târg cu jucării, haine și cărți de vânzare. Sperăm mult să trăiască o experiență extraordinară de comunicare și negocieri.

În zona copiilor vor avea loc mai multe activități, ateliere de creativitate. Iar cei de la Apa Om vor organiza câteva distracții surpriză pentru copii.

 

9. CUM NE DISTRĂM?

Anul acesta ”Mai Dulce” va adopta scenariul unui festival urban, în care acțiunea principală se întâmplă nu în scenă, ci în stradă. Atmosfera sărbătorii noastre va fi asigurată de hiturile alese DJ Viktor Codek. Vom avea câteva concursuri trăsnite, printre care mâncat macarons la viteză sau mâncat gogoși fără mâini. De la ora 17.00  va începe concertul în care veți avea ocazia să admirați trupe noi, care fac viața orașului nostru mai frumoasă și mai neordinară.  Aceștia sunt WonderCity, Miriam, Mihaela Handuca și Andi Oancea, Vera Țurcanu, iar în încheiere vom avea un recital cu Guz.

 

10.  SUSȚINE ARTERAPIA!

Beneficiarul festivalurilor K Lumea din această vară este proiectul ARTERAPIA prin care vom încerca să decorăm spațiile spitalelor de copii din Moldova. Acest lucru va fi posibil cu ajutorul designerilor și artiștilor. Vă rugăm să fiți receptivi și drăguți cu echipa noastră de voluntari care va avea de vânzare traiste  Mai Dulci, create de Diana Andoni, o tânără stabilită la Londra care le-a brodat special pentru festival și căreia îi mulțumim pentru implicare voluntară.

 

Mai Dulce - Festivalul Traditiilor Dulci – editia III

 
 
   Vom avea de vânzare tricouri K Lumea și magneți de frigider Mai Dulce. Acest logo pentru Arterapia a fost creat voluntar de către designerul grafic Stas Zaldea.
 

Toate beneficiile financiare de pe urma vânzării acestor suvenire vor merge spre ARTERAPIA, care numără în această clipă deja: 1000 de lei și 100 $ donați de prieteni care nu doresc să-și facă publice numele și alți 1500 lei adunați de la un eveniment gastronomic Restaurant Day organizat în grădina Natei Albot cu alți 10 bucătari entuziaști.

ÎNTREAGA ECHIPA KLUMEA: NATA ȘI VIORICA, DOUĂ IRINE, NATALIA, DARIA, CRISTINA, MARINA, ALINA, DANIEL, VLAD ȘI CIRCA 30 DE VOLUNTARI VĂ AȘTEAPTĂ CU MULT DRAG LA ”MAI DULCE”

 

Stai cu ochii pe Klumea pentru detalii. Fă ne o vizită la www.klumea.eu şi urmăreşte pagina de Facebook.

Copii pana la 7 ani intră GRATIS
Info bilete iTicket : 060 879 444

 

Din momentul rezervarii aveti 12 ore la dispozitie pentru a achita biletele.