Maratonul Dragonul de Aur 2024

Maratonul Dragonul de Aur 2024

14 septembrie
Sâmbătă 9:00
Rezervația Cultural-Naturală ”Orheiul Vechi”, Butuceni, Orhei
400–500 lei
Adaugă în favorite

Suntem încântați să vă invităm la o experiență cu totul aparte - Maratonul Dragonul de Aur de la Orheiul Vechi! Este un eveniment de alergare unic, care are loc într-o locație legendară, situată pe structuri geologice cu o vechime de peste 13 milioane de ani și cu urme de locuire umană care datează de peste 30.000 de ani. Aici, veți descoperi fortificații geto-dace, caverne, precum și urmele orașelor Hoardei de Aur și Țării Moldovei, cunoscute ca "Șehr al-Cedid" (Orașul Nou) și "Orheiul Vechi".

Rezervația Cultural Naturală Orheiul Vechi, plasată la intersecția Occidentului cu Orientul, păstrează o amprentă divină - Dragonul de Aur. Această făptură simbolică a fost venerată din timpuri imemorabile în întregul spațiu euro-asiatic.

Vă invităm să vă alăturați "Călătoriei Dragonului" și să alegeți una dintre cele două curse de excepție:

Hoarda de Aur (Cross) - Un traseu plin de provocări, care va dezvălui frumusețea și misterul acestui loc unic!

Calea Dragonului (Semimaraton) - O aventură de neuitat pe stâncile vechi de milioane de ani, care vă vor purta prin locuri încărcate de istorie și legende!

 

Traseul curselor vă va ghida prin Rezervația Orheiul Vechi și pe colinele din preajma râului Răut. Veți trece pe lângă Mănăstirea rupestră Butuceni, Biserica Sfânta Maria, "amfiteatrul milenar", vestigiile citadelei și sanctuarului geto-dacic, băile tătărești, palatul pârcălabului, biserica și citadela medievală, locuința din piatră și veți admira silueta legendarului Dragon de Aur.

Cu siguranță, acest eveniment va rămâne în sufletul vostru ca o experiență de neuitat! Este o oportunitate excelentă pentru a alerga în mijlocul istoriei și a naturii impresionante a Orheiului Vechi, împreună cu familia și prietenii.

Nu ratați această ocazie de a face parte din legendă! Înregistrați-vă acum și pregătiți-vă pentru o aventură extraordinară la Maratonul Dragonul de Aur de la Orheiul Vechi

 

!!! La cursă pot participa doar persoanele care au atins vârsta de 18 ani, sunt siguri de forma sa fizică și își asumă responsabilitatea, în totalitate, pentru propria condiție fizică, pe durata concursului și își exprimă această asumare prin semnarea declarației pe propria răspundere, la primirea kiturilor!

 

Organizator: RunMoldova

Regulament: https://runmoldova.com/maraton-la-fetesti/regulament-maraton-la-fetesti/ 

Contact: [email protected]